KOGA ONI FARBAJU? Slučaj Jajinci i "atentat" na Vučića u toku! Policija ne radi svoj posao ili je cela priča bila farsa?!
Foto: Nebojša Mandić

ko je ovde lud?

KOGA ONI FARBAJU? Slučaj Jajinci i "atentat" na Vučića u toku! Policija ne radi svoj posao ili je cela priča bila farsa?!

Obavljeno je više od 300 informativnih razgovora, ali niko nije zadržan niti osumnjičen iako je ministar Stefanović još u novembru govorio da je „definisano ko bi mogli da budu izvršioci“. Ovo izaziva sumnju u istinitost celog slučaja

Objavljeno:

Policija ni posle tačno devet meseci nije uspela da otkrije ko je u oktobru prošle godine u Jajincima, u blizini porodične kuće predsednika Aleksandra Vučića, ostavio arsenal oružja koje je, kako se tada tvrdilo, trebalo da bude upotrebljeno za atentat na tadašnjeg premijera!

Pored puta kojim on prolazi, u šumi koja vodi do kuće Vučićevih, 29. oktobra je otkriven sanduk s naoružanjem u kojem su se, prema tadašnjim navodima, nalazile bombe, zolje i veća količina municije. Na teren su odmah izašle sve bezbednosne službe, kao i sam ministar policije Nebojša Stefanović. Međutim, istraga do danas nije odmakla dalje od početka, što izaziva sumnju u istinitost celog slučaja.

Rađeno veštačenje

- Pretkrivični postupak i dalje je u toku. Rade se različita veštačenja kako bi se utvrdilo odakle oružje potiče i ko ga je doneo - kažu izvori upućeni u istragu. Prema nezvaničnim informacijama, policija je obavila više od 300 informativnih razgovora, ali niko nije zadržan niti osumnjičen.

- Dežurni tužilac posle uviđaja je izdao nalog za prikupljanje DNK i njegovu analizu kako bi se utvrdilo ko je bio u kontaktu sa oružjem - dodaje naš sagovornik.

U novembru prošle godine ministar Stefanović je izjavio da je „policija definisala ko bi mogli da budu izvršioci“, kao i da su na oružju pronađeni tragovi najmanje tri osobe.

- Definisali smo dosta stvari u vezi s tim ko bi mogli da budu izvršioci i radimo na tome da otkrijemo ko su nalogodavci - rekao je svojevremeno Stefanović, ali ni tada nije hteo da otkrije detalje „zbog interesa istrage“.

- To se dogodilo zato što je neko to hteo - rekao je još u to vreme Stefanović, dodavši da je namera policije da prikupi čvrste dokaze.

Slučaj bez epiloga

Podsetimo, ministar policije tada je u javnost izneo i da se predsednik plaši da je možda potencijalna meta bezbednosnih pretnji bio njegov brat Andrej Vučić. Delimično je otkrio i koji bi motiv mogao da bude, rekavši da sve bezbednosne službe, koje su radile Vučićev i Andrejev psihološki profil, mogu da potvrde da oni imaju samo jednu slabu tačku - jedan drugog.

Nekoliko dana kasnije, navodno u okviru iste istrage, policija je, takođe po dojavi građana, u jednoj garaži na Novom Beogradu u „renou“ pronašla arsenal oružja. Međutim, ova dva slučaja nisu dobila epilog.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.