MINISTAR POLICIJE NAREDIO ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA: Prilikom svakog prelaska granice policija mora da javi gde je krenuo vlasnik Adrija medije
Foto: Kurir

skandalozno!

MINISTAR POLICIJE NAREDIO ŠIKANIRANJE ALEKSANDRA RODIĆA: Prilikom svakog prelaska granice policija mora da javi gde je krenuo vlasnik Adrija medije

Skandaloznim nalogom koji je bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova, Nebojša Stefanović direktno zloupotrebljava svoja ovlašćenja pokušavajući da vlasniku Adrja medije uskrati jedno od osnovnih ljudskih prava koje garantuje Ustav Republike Srbije - pravo na slobodu kretanja

Objavljeno: 18:31h

Svaki put kad Aleksandar Rodić, Predsednik Adrija medije prelazi bilo koji granični prelaz Srbije, policajci imaju naređenje da prilikom zaustavljanja automobila u kom se on nalazi odvoje automobil u posebnu traku, napuste kućicu na prelazu, odu kod šefa smene i prijave mu da je Aleksandar Rodić na granici. Šef smene ima naređenje da istog trenutka javi kabinetu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića u kom je automobilu Aleksandar Rodić, da li je ušao ili izlazi iz zemlje i gde se uputio.

Tako je bilo i danas, kada je automobil u kom se nalazio Aleksandar Rodić izdvojen u posebnu traku. Policajac je sa nevericom pogledao u pasoš, zaključao kućicu, poneo Rodićev pasoš sa sobom uz objašnjenje da je "pao sistem", otišao kod šefa smene u centralnu kancelariju, a on odatle poslao raport u kabinet Nebojše Stefanovića.

Ovakva maltretiranja traju i po pola sata.
Skandaloznim nalogom koji je bez ikakvog pravnog i zakonskog osnova, Nebojša Stefanović direktno zloupotrebljava svoja ovlašćenja pokušavajući da vlasniku Adrja medije uskrati jedno od osnovnih ljudskih prava koje garantuje Ustav Republike Srbije - pravo na slobodu kretanja.
Na osnovu ovakvih izveštaja daje se i materijal prorežimskim medijima da pišu naručene tekstove pune izmišljotina i govora mržnje o Aleksandru Rodiću.
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova rekli su Aleksandru Rodiću u neformalnom razgovoru da im je neprijatno zbog onoga što rade, ali da „postoji jasno naređenje direktno iz kabineta ministra Stefanovića".
(Espreso.co.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.