VULIN: Celokupno stanovništvo mora da prođe kroz proces obuke za odbranu zemlje!
Foto: Fonet

šta ovo znači?

VULIN: Celokupno stanovništvo mora da prođe kroz proces obuke za odbranu zemlje!

- Moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je prilikom posete Komandi za obuku Vojske Srbije u kasarni "Topčider" izjavio da "država mora da nađe način da ponovo u proces obuke uvede i one koji nisu pripadnici vojske".

- Bez obzira na velike napore koje ulaže i Ministarstvo i Vojska, koje ulaže Komanda za obuku, sve to nije dovoljno bez pomoći čitave države i čitavog društva. Zato mi moramo da nađemo načine da ponovo u proces obuke uvedemo i one koji nisu pripadnici vojske. Nijedna vojska na svetu nije dovoljno brojna, i nijedna vojska na svetu nije dovoljno spremna za izazove koji su pred nama ukoliko nema podršku čitavog stanovništva, ukoliko nema podršku svih građana jedne zemlje - rekao je Vulin.

On je rekao da "država mora da razmišlja o načinima i mehanizmima kojima bi vratila obučenost, određene kurseve, određene tehnike kojima bi se najšire stanovništvo ponovo obučavalo svim onim veštinama i znanjima koja su potrebna da bi se branila zemlja".

- Komanda za obuku radi izuzetan posao, naša vojska može da se meri sa bilo kojom drugom armijom po nivou i kvalitetu obučenosti, ali bez podrške čitavog naroda, to jednostavno neće biti dovoljno, i Srbi to sebi, sigurno neće dopustiti - zaključio je Vulin.

(Espreso.co.rs/N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.