ŠTA MU BI?! Predsednik danas predstavio obični kabl kao svetsko čudo, i to u Nišu, gde smo pre 30 godina proizvodili kompjutere!
Foto: Beta / Saša Đorđević

blamaža živa

ŠTA MU BI?! Predsednik danas predstavio obični kabl kao svetsko čudo, i to u Nišu, gde smo pre 30 godina proizvodili kompjutere!

Aleksandar Vučić je za nepuna tri meseca uspeo i da od institucije predsednika Srbije napravi putujući Trumanov šou, ne izbivajući sa televizije, koje ga uživo prate u stopu

Objavljeno: 19:17h

Nastavljajući tako višegodišnji serijal rijalitija, Vučić se danas obreo u Nišu, gde je ne samo unizio funkciju šefa države, nego je i u obraćanju uživo, ponovo duboko ponizio građane Srbije, a pogotovo stanovnike grada u kom je bio. Kod onih, malo manje osetljivih, izazvao je bar transfer blama.

TOMIN NELEGALNI RAJ I DALJE ZAŠTIĆEN: Na Savskom nasipu se ne ruši, nego gradi! (VIDEO)

Na otvaranju pogona jedne strane kompanije Vučić se, a kako bi on propustio takvu priliku, obratio javnosti, sve vreme držeći u ruci prvi proizvedeni kabl u novoj fabrici. Da, dobro smo videli, predsednik Srbije je o običnom kablu pričao kao da je reč o najnovijem čudu tehnologije.

foto: Fonet

"Ova žica izašla je iz moderne mašine u velelepnoj hali... Ni sam se nisam nadao da će ovako brzo fabrika da bude završena", rekao je Vučić.

Ironija tu ne prestaje. Vučić se 2017. diči proizvedenim kablom u gradu, u kome su pre 32 godine pravili kompjutere i na desetine električnih uređaja!

Elektronska indutrija (EI) Niš, industrijski gigant iz grada u kome se Vučić hvali proizvedenim kablom, je osamdesetih godina prošlog veka u bivšoj Jugoslaviji imala oko 50 fabrika sa 28.000 radnika i godišnji bruto proizvod od oko 700 miliona dolara!

foto: Fonet

Hvali se koliko smo jadni i siromašni

Poniženja se tu nisu završila. Vučić je zahvalio je rukovodstvu strane kopanije i pozvao ih da otvore još neku fabriku u Srbiji, navodeći da će im država ponuditi najbolje uslove.

"Da sledeću fabriku otvorite u Srbiji, imamo mi još gradova, zaboravite na Meksiko, a ja obećavam, da će uslovi koji će vam Srbija ponuditi biti najbolji. Imamo veliki broj siromašnih opština, sa velikom nezaposlenošću, i tamo ćemo vam dati najbolje uslove i pomoći na najbolji način", rekao je predsednik Srbije, držeći gajtan u ruci.

Nakad smo, dakle, pravili svoje kompjutere, a danas pletemo kablove za strance. Ali ako je Vučića sramota koliko nam dobro ide, zašto se i mi ne bismo bar malo postideli. Predsednika Srbije.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.