BRNABIĆ TRAŽI REŠENJE:  Moramo da nađemo način da "Goša" počne da radi!
Foto: Filip Plavčić

REŠEVANJE PROBLEMA

BRNABIĆ TRAŽI REŠENJE: Moramo da nađemo način da "Goša" počne da radi!

Premijerka je napomenula da Vlada Srbije u Goši radi sve što je njenoj moći, ali podseća da je "Goša" privatna firma i da je pitanje koliko država realno može da utiče na rešavanje problema

Objavljeno:

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da Vlada Srbije pokušava sve kako bi razrešila sukobe u kompaniji "Goša" na institucionalni način, te poručuje da se mora naći način da fabrika počne da radi.

Brnabić je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji Muzeja savremene umetnosti rekla novinarima da je "Goša" pre svega privatna firma i da je njen slučaj potpuno drugačiji od onog što se dešava u Fijatu u Kragujevcu.

- Država je delom vlasnik Fijata i u tom smislu smo morali da se umešamo u razrešavanje problema u toj fabrici. Od Fijata direktno ili indirektno zavisi 10.000 radnih mesta i veliki deo BDP-a i ogroman broj malih i srednjih preduzeća u Srbiji - kazala je Brnabić dodajući da se zbog toga i umešala da se problem Fijata što pre reši.

PIŠAĆU NA VAŠE GROBOVE! Sergej Trifunović pisao Vučiću, a onda su ga botovi UNIŠTILI! NI ON IM NIJE OSTAO DUŽAN!

Premijerka je napomenula da Vlada Srbije u Goši radi sve što je njenoj moći, ali podseća da je "Goša" privatna firma i da je pitanje koliko država realno može da utiče na rešavanje problema.

foto: Youtube printscreen

- Naš cilj je da pomognemo radnicima kojima zarade duguje privatni vlasnik i mi to ne možemo da pokrijemo iz budžeta Republike Srbije. Dugovanja državi stavili smo na drugo mesto u odnosu na dugovanja zaposlenima - rekla je Brnabić i dodala da se trude da reše problem sa vlasnikom u vezi s poslovima koji bi doneli zaradu fabrici i zaposlenima.

Ona je podsetila da je privatizacijom i kupovinom kompanije vlasnik rešio sve obaveze prema državi, ali da nema novca da plati zarade, porez ni doprinose.

Zbog toga, dodala je, mora da se nađe način da fabrika počne da radi.

- Sve što država može da uradi je da pomogne fabrici da počne da radi i da isplaćuje zarade zaposlenima i da počne da vraća dugovanja državi - rekla je Brnabić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.