TADIĆ IMA DOBAR OSEĆAJ DOK JANKOVIĆ ĆUTI! U susret izborima u Beogradu...
Foto: Fonet

približava se!

TADIĆ IMA DOBAR OSEĆAJ DOK JANKOVIĆ ĆUTI! U susret izborima u Beogradu...

Uprkos tvrdnjama opozicije, jedna kolona ne garantuje bolji rezultat na izborima u prestonici, smatra politički analitičar Cvijetin Milivojević

Objavljeno: 22:13h

Da li će proevropska opozicija zajedno nastupiti na predstojećim izborima u Beogradu - još je pitanje bez odgovora. I dok Boris Tadić veruje da su "blizu dogovora", oni sa kojima se navodno najintenzivnije pregovara - Saša Janković i Demokratska stranka - ćute.

"Blizu smo određenog dogovora i to je moje unutrašnje osećanje".

A da li, osim osećaja, Boris Tadić ima još neki razlog da veruje da će opoziciji pred beogradske, uspeti ono što nije pred predsedničke izbore?

FRKA U NOVOM SADU! Ovi plakati SNP 1389 osvanuli su na ulazu Lige socijaldemokrata Vojvodine! REAGOVALA I POLICIJA!

"Nemojte da me pitate u kojoj smo fazi tog dijaloga o izgradnji političkog dogovora za predstojeće izbore, ali već dugo razgovaramo, imamo intenzivne razgovore na svim nivoima, imamo i operativne razgovore i ja verujem... Ja sam optimista, ovaj put sam optimista. N1: Pa bili ste i prošli put? Pa ne toliki", kaže lider SDS-a Boris Tadić.

Optimizma ne fali ni saradnicima Vuka Jeremića. Veruju u jednu kolonu, a za njih su prihvatljivi i oni koji nisu Borisu Tadiću - na primer, pokret Dveri.

"Nisam siguran da je posao završen, mislim da imamo još vremena da napravimo zajednički front. Mi razgovaramo sa različitim akterima, ali, takođe vidimo da postoje razni šumovi. Najviše smo bili u kontaktu u poslednje vreme sa Sašom Jankovićem, ali imamo radne kontakte i sa Sašom Radulovićem, i sa Dverima. Ja sam optimista", rekao je programski direktor CIRSD Nikola Jovanović.

foto: Pritnscreen

Uprkos tvrdnjama opozicije, jedna kolona ne garantuje bolji rezultat na izborima u prestonici, smatra politički analitičar Cvijetin Milivojević.

"Ja mislim da ne treba silom terati opoziciju... Treba napraviti dve, čak možda i tri kolone, koje će imati obavezu da posle izbora naprave koaliciju. Jedna kolona mogu da budu čisti građanski pokreti, koji se neće baviti politikom, recimo inicijativa "Ne davimo Beograd", jedna da bude ta, uslovno rečeno, građanska opozicija, a jedna nacionalna opozicija", smatra Milivojević.

Interesantno je da, iako svi tvrde da razgovaraju sa Sašom Jankovićem, on ovim povodom u toku dana nije mogao da govori za N1.

Da li je dogovor o zajedničkom nastupu na beogradskim izborima zaista blizu, kako kaže Boris Tadić, nismo uspeli da saznamo u Demokratskoj stranci, kao ni u Pokretu slobodnih građana Saše Jankovića.

Deklarativno - svi žele jednu listu i pregovori svi sa svima se nastavljaju.

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.