POJEŠĆE TE MRAK! PROĆI ĆEŠ KAO ĐINĐIĆ! Živković otkrio kakve JEZIVE pretnje dobija telefonom!
Foto: Filip Plavčić

zastrašivanje traje

POJEŠĆE TE MRAK! PROĆI ĆEŠ KAO ĐINĐIĆ! Živković otkrio kakve JEZIVE pretnje dobija telefonom!

Prvi put kada je govorio o Asomakumu pretio mu je lično Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije

Objavljeno:

Predsednik Nove stranke Zoran Živković poslednjih dana dobija anonimne pretnje zbog toga što je javno postavljao pitanja o vlasništvu preduzeća Asomakum, a za "Espreso" je otkio i njihov sadržaj.

- Pretnje koje dobijam poslednjih dana su anonimne i telefonski, a sadržaj je sledeći "Poješće te mrak", "Proći ćeš kao Đinđić". Bilo je pretnji i ranije kada god sam otvarao tu temu, koja još nije zatvorena - rekao je Živković i dodao da je do pre neki dan u APR-u pisalo da je vlasnik te firme brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Andrej Vučić.

On je dodao da mu je prvi put kada je govorio o Asomakumu pretio lično Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije, a da su kasnije pretnje dolazile sa različitih strana od ljudi bliskih vlasti, kao i nekih advokata i dodao da je deo tih pretnji prijavljen policiji.

foto: Filip Plavčić

- Ima ih oko 15 i sve su prijavljene - rekao je Živković. Poslanik Nove stranke u Skupštini Srbije Zoran Živković zatražio je juče da mu Ministarstvo finansija odgovori ko je vlasnik i direktor preduzeća Asomakum (Asomacum) iz Beograda koje ima otvoren dinarski račun. U saopštenju NS je navedeno da je Živković uputio poslaničko pitanje ministru finansija Dušana Vujoviću u kojem traži da mu se odgovori kako je moguće da i dalje radi preduzeće čije je osnivanje proglašeno ništavnim. Živković je naveo da je preduzeće Asomakum 2. jula ove godine otvorilo dinarski račun.

- Privredno društvo Asomakum osnovano je 2010. godine i prema trenutno dostupnim podacima na sajtovima Agencije za privredne registre i Narodne banke Srbije, u vlasništvu je Andreja Vučića, brata predsednika Srbije Aleksandra Vučića - naveo je Živković u jučerašnjem saopštenju.

On je podsetio da je MUP Srbije 2014. godine utvrdio da je prilikom osnivanja Asomakuma korišćena falsifikovana lična karta Andreja Vučića.

- Kako je moguće da preduzeće, čije je osnivanje proglašeno ništavnim jer je tom prilikom korišćena, navodno, falsifikovana lična karta brata aktuelnog predsednika države, pre samo par sedmica otvori dinarski račun? Da li je reč o legalizovanom "naprednom porodičnom kriminalu" - zapitao je Živković.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.