VUČIĆ MI NUDI PARE I STAN DA ODEM SA SVOJE FUNKCIJE: Milan Stamatović progovorio o svemu, što mu se dešava!
Foto: Ap / Fonet

neverica!

VUČIĆ MI NUDI PARE I STAN DA ODEM SA SVOJE FUNKCIJE: Milan Stamatović progovorio o svemu, što mu se dešava!

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije, otkriva da su mu nuđeni stanovi da pređe u SNS i da su emisari Aleksandra Vučića od 2012 - od kada su naprednjaci došli na vlast, a on uspevao da ih pobeđuje na lokalnim izborima - u više navrata nudili i novac da se povuče s mesta predsednika opštine Čajetina!

Objavljeno:

Stamatović je ove šokantne tvrdnje izneo u emisiji „Uz jutarnju kafu sa Kurirom“ na TV Naša, a za Kurir je otkrio još detalja ove navodne nepristojne ponude.

Pošto je, kako kaže, to odbijao, vlast je vršila pritisak i slala inspekcije da češljaju rad opštine.

Slali mu inspekcije

- Pozivali su me da pređem u SNS i za to nudili stanove u Beogradu, nudili su mi da biram funkcije, da odem s mesta predsednika opštine Čajetina i da me isplate. Nije bilo priče o konkretnom iznosu jer su to bili posrednici. Trebalo je da mi omoguće sastanak s Vučićem, pa da o tome pričamo. Ali nisam hteo da pristanem na taj sastanak. Bili su tri-četiri puta ti njegovi emisari. Sve su to meni poznati ljudi, moji školski drugovi. Nikad nisam pristajao na to - rekao je Stamatović.

On je kazao da je jednom imao sastanak s Vučićem, ali se „neslavno završio“:

- Tada je bila sezona prelazaka ljudi iz DSS u SNS. Nisam želeo da pređem, ne slažem se s njihovom politikom.

Stamatović je rekao da su Vučićevi posrednici upozoravali da će „krenuti s pritiscima i pakovanjem afera ukoliko ne prihvati ponudu“:

- To se i desilo. Slali su inspekcije, SBPOK, Specijalno tužilaštvo... Opštinski odbor SNS me je optužio da sam vođa kriminalnog klana na Zlatiboru. Ukazivao sam da ne mogu da daju takve kvalifikacije, jer ako je tačno to što oni govore, ja bi trebalo da budem na robiji ili oni što lažno optužuju. Zbog toga sam ih tužio. Ali kod nas je i sudstvo po principu „kadija te tuži, kadija ti sudi“ i sudija ih je oslobodila. Ali neće sa mnom lako izaći na kraj, ja sam pošten čovek - poručio je Stamatović.

Panika i strah

On se na početku emisije osvrnuo i na istraživanja rejtinga partija, koja se objavljuju u pojedinim medijima, označivši ih kao „naručena radi spinovanja“.

- Vučić poverenje na izborima nije zaslužio, zato kod njega postoji panika i strah. Šta će mu sad istraživanja ako je potvrdio svoju superiornost na prethodnim izborima, nego ih naručuje da filuju rejting uoči beogradskih i parlamentarnih izbora, kojih će biti jer je partijske drugove ostavio u velikim problemima i dugovima, a on se volšebno izvukao na mirniju funkciju - kazao je Stamatović.

Velimir Ilić

DAVAO MI 600.000 EVRA DA ODEM IZ POLITIKE

foto: Nebojša Mandić

Lider Nove Srbije Velimir Ilić otkrio je nedavno za Kurir da mu je Vučić, dok je još bio premijer, neposredno pred parlamentarne izbore prošle godine, ponudio 600.000 evra da se povuče iz politike:

- Pozvao me je da dođem u njegov kabinet. Kaže on meni: „Da se nešto dogovorimo. Da ti ja dam sad 200.000 evra, drugu ratu posle Nove godine, i još jednu posle, da se ti povučeš iz politike. Ja šokiran, a on nastavlja: „Ma daj, opusti se, mi smo drugari. Već si dugo u politici, šta ti više to treba. Uzmi pare, izmisli nešto, povuci se i uživaj“

Dragan Šutanovac

TRAŽILI MI DA ODEM IZ DS

foto: Filip Plavčić

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac izjavio je da mu je nuđena mogućnost da napusti tu stranku i formira novu partiju koja bi imala podršku Vučića.

- U paketu ponude je bilo i obustavljanje provlačenja mene i moje porodice kroz kanalizaciju njihovih tabloida - izjavio je Šutanovac u intervjuu za NIN.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.