U FIJATU PREKINULI ŠTRAJK POSLE RAZGOVORA SA BRNABIĆKOM: Hvala vam na poverenju, ovo je jedini zadatak na kome sam radila!
Foto: Printscreen / N1

brnabić ih ubedila na pregovore

U FIJATU PREKINULI ŠTRAJK POSLE RAZGOVORA SA BRNABIĆKOM: Hvala vam na poverenju, ovo je jedini zadatak na kome sam radila!

Sutra će radnici kragujevačke fabrike imati redovan radni dan, a dogovoreno je i da počnu pregovori

Objavljeno: 18:03h

SINDIKAT PREKIDA ŠTRAJK BEZ POSTIGNUTOG DOGOVORA

Iz sindikata i štrajkačkog odbora rekli su da će štrajk biti prekinut, iako nije postignut dogovor, ali sa mogućnošću pregovora i da se nadaju da će do toga i doći.

Na pitanje novinara da li će se sa ovom odlukom složiti svi, rekli su da će podrška svih verovatnio manjkati.

- Siguro neće biti podrške svih, ali većine hoće. Punih 16 dana štrajka smo tražili pregovore sa poslodavcem. Moramo da nateramo i kompaniju Fijat i druge kompanije da poštuju pozitivne propise Republike Srbije. Ovo je bio nesporazum, strašno sam ljut na upravu iz Kragujevca, ali sam siguran da ćemo rešiti sve, jer imamo Vladu i ministarstvo privrede na našoj strani - rekao je predsednik štrajkačkog odbora, Zoran Markov.

foto: Printscreen / N1

Sutrašnji protest je otkazan, pozvani su svi zaposlen da dođu da rade.

- To je odluka štrajkačkog odbora i uprave. Sutra je radni dan. Očekujemo brze pregovore i da će se sve rešiti sa kompanijom Fijat. Premijerka je vesela, a i mi smo, čini mi se da je ovo jedan od prvih problema na kojem je radila. Svi se nadamo srećnom završetku pregovora - rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Markov.

Na poslednju opasku gospodina, premijerka se nasmejala i krtako dodala:

- Ovo je jedini zadatak na kome sam radila.

Premijerka je odgovorila i da li je sada razuverena da nije u pitanju štrajk sa političkom "podlogom".

foto: Printscreen / N1

- Neke odluke su mi bile nerazumljive. Najbolje je da otklonimo sve šumove u komunikaciji među nama. Drago mi je što su me danas pozvali da dođem da razgovaramo. Moram opet da kažem. Čast mi je da se upoznam sa svim ovim ljudima. Hvala im na hrabrosti da donesu odluku da se prekine štrjk, i što su imali poverenja. Poverenja u mene kao predsednicu Vlade. Kada se završe ti pregovori sa Fijatom, nadam se da ćemo imati dobre rezultate. Biću tu za ove ljude - rekla je Ana Brnabić.

Podsetimo, štrajk u FCA počeo je 27. juna zbog zahteva radnika da poslodavac poveća plate, reorganizuje rad, isplati bonus efikasnosti i plaća dodatne troškove prevoza.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.