Posle razgovora sa premijerkom nova odluka radnika: PREKIDA SE ŠTRAJK U FIJATU!
Foto: Fonet

USPEŠNI RAZGOVORI

Posle razgovora sa premijerkom nova odluka radnika: PREKIDA SE ŠTRAJK U FIJATU!

Radnici kompanije Fijat Krajsler automobil iz Kragujevca odlučili su da prekinu štrajk

Objavljeno: 21:15h

Premijerka Srbije Ana Brnabić i Štrajkački odbor zaposlenih u kompaniji Fijat Krajsler automobili sastali su se u kragujevačkoj Gradskoj upravi.

Radnici fabrike FIAT Krajsler automobili Srbija odlučili su posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić da prekinu štrajk. Premijerka je najavila da će pregovori radnika, Fijata i predstavnika Vlade Srbije početi sutra u podne.

Premijerka Brnabić izjavila je posle razgovora sa radnicima Fijata, da je razgovor bio uspešan, da će sutra biti radni dan u kragujevačkoj fabrici, dok će u podne u Vladi Srbije početi pregovori sa predstavnicima Fijata.

Branbić je poručila da će održati obećenje dato radnicima, da će prisustvovati pregovorima sa Fijatom, te da ne može da garantuje šta će radnici dobiti, ali da može da garantuje da će sa svojim timom i ministrom privrede Goranom Kneževićem, insistirati da se ispuni što više zahteva sindikata.

Predsednica Vlade rekla je i da nije znala za mnoge probleme u Fijatu od kojih je dosta u vezi sa samim proizvodnim procesom što, prema njenim rečima, u velikoj meri može da se reši sa srednjim menadžmentom.

Smatra i da Srbija, kao manjinski akcionar, treba da razgovara sa većinskim, i da u Nadzornom odboru ima ljude koji će Vladu češće i više obaveštavati o tome šta se dešava u Fijatu.

Brnabić se, pored radnika i sindikata, zahvalila i rukovodstvu kompanije FIAT koje je, kako kaže, bilo spremno za razgovor, makar sa njom. Poručila je i da će se više posvetiti Fijatu, jer to duguje radnicima.

- Imali smo težak sastanak koji je meni puno značio. Hvala vam puno, hvala vam što ste i meni lično izašli u susret. Nadam se da će radnici razumeti. Ja ću objasniti i drugim kolegama sve moje molbe i apele. Sutra je radni dan i pregovori u Vladi Republike Srbije. Imate ozbiljne predstavnike koji se oštro bore za vas, ovo je legitimni način borbe. Nismo isterivali srpski inat, pokazali ste ozbiljnost i danas. Hvala vam na tome - navela je premijerka.

Brnabićevu je dočekao gradonačeklnik Kragujevca Radomir Nikolić, a premijerka se sa štrajkačima sastala povodom štrajka koji u toj fabrici traje od 27. juna.

Prethodno su štrajkači pozvali premijerku da dođe u Kragujevac na razgovore o uslovima za prekid štrajka, na šta je Brnabićeva odgovorila da im u svakom trenutku stoji na raspolaganju za razgovore.

Ona je ranije danas izjavila da je spremna u svako doba dana i noći da razgovara sa radnicima kragujevačke fabrike, ali da ne može da odgovori na zahteve da minimalna zarada bude 45.000 dinara i da za vreme štrajka oni primaju 20.000 dinara.

- Hoćemo da razgovaramo sa radnicima i da odgovorimo na njihove zahteve, jedino ne možemo da garantujemo koliko će biti procentualno povećanje plate - rekla je ranije premijerka.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.