SAŠA MIRKOVIĆ: Vučiću, prijavi se u FBI zbog paljenja američke ambasade!
Foto: Beta/Zorana Jevtić

zahtevaju proveru

SAŠA MIRKOVIĆ: Vučiću, prijavi se u FBI zbog paljenja američke ambasade!

Saša Mirković je objavio tekst u kojem optužuje Aleksandra Vučića da je "zaboravio šta je radio 2008. u Beogradu". Saša Janković tvrdi da treba ispitati njegove navode

Objavljeno: 14:47h

Posle posete Aleksandra Vučića Vašingtonu i objave da se razgovaralo i o paljenju američke ambasade u Beogradu 2008. godine, oglasio se bivši bliski saradnik Vučića, Saša Mirković.

Evo šta je napisao:

"Ko je organizovao paljenje američke ambasade? Ne razumem kakvi razgovori oko paljenja ambasade u Beogradu 2008 godine?

Pa, on odmah treba da se prijavi u FBI za to, kad je već tamo. Nije bitno ko je palio, nego ko je organizovao. Vučić je izgleda zaboravio sve što je radio tada, kao što zaboravlja i šta je radio svih ovih godina.

Mene je sramota što se na čelu Srbije nalazi čovek koji nam je s takvom velesilom kao što je Amerika napravio problem, koji godinama košta sve građane Srbije.

foto: Beta

Pozivao sam ga na TV duel, a evo i sad ga pozivam. Između ostalog, da ga pitam da li se seća šta je radio na dan mitinga "Kosovo je Srbija" 2008 godine, posebno sa ambasadom USA? Sa kim je koordinisao akciju iz Narodne skupštine Republike Srbije, ko je bio sve u prostoriji i ko mu je prenosio poruke, do jednog šefa kabineta u Vladi RS? Ima nas koji to nismo zaboravili!

Zato što i on i ja znamo da ja sve to znam, zato se i plašim za bezbednost svojih najbližih. Neka odgovori na TV duel sa JAVNIM POLIGRAFOM, ako misli da sme to da uradi. Imam ja još mnoga nezgodna pitanja za Vučića".

Na Mirkovićeve tvrdnje reagovao je Pokret slobodnih građana Saše Jankovića:

"Ocenjujemo da se najozbiljnije moraju proveriti tvrdnje Saše Mirkovića, bivšeg bliskog saradnika Aleksandra Vučića, koji tvrdi da je Vučić saučestvovao u organizovanju paljenja američke ambasade 2008. godine.

S obzirom na dugogodišnju saradnju Mirkovića i Vučića, ove tvrdnje se moraju proveriti, ali ne na način da Vučića ponovo ispituje dr Stefanović, već ozbiljno. Organizovani kriminalni akt prilikom koga je poginuo jedan čovek već deceniju predstavlja prepreku razvoju bilateralnih odnosa sa SAD", piše u saopštenju PSG.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.