Srbija centar diplomatije: Kurc, Lavrov i Keri došli u Beograd! (FOTO)

stigli gosti

Srbija centar diplomatije: Kurc, Lavrov i Keri došli u Beograd! (FOTO)

Američki državni sekretar Džon Keri izrazio je apsolutnu podšku Srbiji na njenom evropskom putu
Objavljeno: 02.12.2015. 22:27h
Beograd je večeras centar diplomatije

Povodom ministarskog saveta OEBS-a u prestonici Srbije okupili su se ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc, američki državni sekretar Džon Keri i Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Džon Keri doputovao u Beograd! (FOTO)

Američki državni sekretar Džon Keri, nakon što je sleteo na beogradski aerodrom, sastao se sa premijerom Aleksandrom Vučićem. On je izrazio apsolutnu podšku Srbiji na njenom evropskom putu.Keri bi, kako se očekuje, na marginama sastanka OEBS mogao da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovom, koji je takođe u Beogradu.

Dačić spremio poklone: Lavrov i Keri nose iz Beograda opanke!

Lavrov će učestvovati na Ministarskom sastanku OEBS i imaće bilateralne susrete sa srpskim zvaničnicima. Ruskog ministra će sutra u toku dana primiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.U isto vreme, u Beograd je stigao i Ministar spoljnih poslova Austrije Sebastijan Kurc.

Austrijski ministar je, uoči ministarskog saveta, rekao da se Srbija tokom jednogodišnjeg predsedavanja toj organizaciji dokazala na međunarodnoj diplomatskoj sceni i da je ispunila sva očekivanja.Ministarski sastanak OEBS biće prilika i za brojne bilateralne susrete ministara, a očekuje se da će jedan o njih biti već pomenuti susret Lavrova i američkog državnog sekretara Džona Kerija.

(Espreso.rs)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media