EVO KAKO FUNKCIONIŠU SNS BOTOVI: Sendvičari nam ovako vređaju inteligenciju, I TO SVE ZA NAŠE PARE!
Foto: Profimedia, Facebook printscreen

stop manipulaciji

EVO KAKO FUNKCIONIŠU SNS BOTOVI: Sendvičari nam ovako vređaju inteligenciju, I TO SVE ZA NAŠE PARE!

Ova vrsta propagande veoma je zastupljena

Objavljeno:

Svi znamo šta znači biti "bot", ali pravi je fenomen kako je danas "botovanje", postalo zapravo zanimanje. Ljudi, iliti armija takozvanih "sendvičara" svojim komentarima kako na društvenim mrežama, tako i ispod tekstova u stvari zavaravaju javno mnjenje.

Odmah po objavljivanju nekog pohvalnog teksta o predsedniku države, ili bilo kome od predstavnika vlasti u prorežimskim medijima, bukvalno pregršt komentara ima bukvalno istu poentu - dogovoreni hvalospev o akterima iz teksta, o Srbiji, radu Vlade, trenutnoj situaciji u Srbiji. Sa druge strane, kada se plasira "kritički" tekst o bilo kome iz opozicije, botovi prionu na posao, i u komentarima ispod takvog sadržaja nastane salva uvreda o predstavnicima opozicije!

Botovi tako funkcionišu. Drugačije nisu naučeni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre par dana sastao se sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Ovaj događaj je tog dana bio je glavna tema u režimskim medijima. Odmah po objavljivanju ove informacije, botovi su stvar uzeli u svoje ruke.

Tekst je objavljen u 13:03, a nakon 12 minuta usledili su "botovski komentari", i svi su imali istu poentu - veličanje Aleksandra Vučića.

foto: Printscreen

"Važno je da imamo podršku Erdogana. Srbija i Vučić su to zaslužili", "Erdogan zna da je Srbija faktor stabilnosti na Balkanu i zato ceni i poštuje Vučića", "Čast koju retko ko doživljava", "Ovo je bio susret dva regionalna lidera", "Vučiću je ukazana velika čast u Turskoj, a samim tim i celoj Srbiji", "Prelep doček za našeg predsednika", "Dokazana je bliskost naše dve države", "Vučića mnogi svetski lideri poštuju, a turski predsednik je samo jedan od njih" - komentari su koji su postavljani bukvalno na minut, dva, tri, četiri. I svi su pohvalni!

foto: Printscreen

"Zato što se bori za Srbe i Srbiju, zato je Vučić naš predsednik", "Vučić je čovek koji je cenjen i poštovan, zato mu je Erdogan ukazao veliku čast", piše u nastavku teksta!

foto: Printscreen

A onda su usledili i ostali komentari, ali potpuno iste sadržine!

foto: Printscreen

Ovaj vid propagande ispod teksta o sastanku srpskog i turskog predsednika, nastavio se dok botovski komentari nisu dostigli broj broj 72. Misija ispunjena! Ali, na svu sreću samo za njih. Jer svakom čoveku zdravog razuma jasan je cilj "botovske politike", kao i da je u pitanju sistemska manipulacija koja za cilj ima samo obmanjivanje javnosti i stvaranje lažne realnosti u kojoj je Vučić nepogrešivi vizionar svetskog glasa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.