POSTAO PREDSEDNIK, ALI OBAVLJA I POSAO PREMIJERA! Vučić sedi na 2 stolice, a evo kako vuče sve konce! (FOTO)
Foto: Fonet

DRŽAVA, TO SAM JA

POSTAO PREDSEDNIK, ALI OBAVLJA I POSAO PREMIJERA! Vučić sedi na 2 stolice, a evo kako vuče sve konce! (FOTO)

Iako više nije predsednik Vlade, Vučić nastavlja da obilazi radove, otvara vrtiće, prima donacije, posećuje fabrike, sastanči sa Svetskom bankom i MMF - radi sve ono što su premijerske dužnosti

Objavljeno:

Aleksandar Vučić preselio se u fotelju predsednika Srbije, ali zadržao je sve komande i privilegije koje je formalno napustio prepuštajući premijersku funkciju Ani Brnabić. Da je Brnabićeva potpuno u senci svog mentora, i više je nego očigledno, ukoliko se u obzir uzmu samo aktivnosti koje je Vučić, mimo svojih novih ovlašćenja, prigrabio za sebe.

BOLJE UBITI POLICAJCA NEGO NE PLATITI POREZ!!! Skandalozni poziv na ubistvo u emisiji na TV Pink! (FOTO)

foto: Fonet

Vreme hipermarketinga

Vrhunac Vučićevog poriva da bude mirođija u svakoj čorbi je i nedavni sastanak premijerke Brnabić s delegacijom MMF, na kojem je Vučić ne samo bio već i vodio glavnu reč. Novi šef države utrpao se ove nedelje i u rešavanje problema malinara.

- Prosledio sam Vladi ideje za rešenje problema malinara - rekao je Vučić, kome je jedna od glavnih dužnosti, po slovu Ustava, predstavljanje Srbije u zemlji i inostranstvu.

foto: Fonet

Vučić je umislio da mu je ustavna nadležnost i obilazak renovirane zgrade Hitne pomoći ili obnovljenog vrtića „Sunce“ u Gornjem Milanovcu, ili pak radova na nasipu na reci Bjelici u Lučanima. Za ovo malo vremena otkad je postao predsednik uspeo je da bude i na otvaranju biznis-kampusa u Subotici, a prvog dana predsednikovanja na primopredaji 19 vozila hamvi u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu. Sagovornici Kurira smatraju da je Vučić verovatno imao važnijih poslova od ovih kojima se posvetio.

foto: Fonet

- Živimo u vremenu hipermarketinga, u kojem je Vučić vanredni znalac. Svi političari su skloni promociji, ali Vučić je to doveo do savršenstva. On je sad vršilac sve izvršne vlasti u Srbiji - ocenjuje profesor FPN Zoran Stojiljković.

Funkcija izvrgnuta ruglu

Analitičar Milan Nikolić smatra da je često pojavljivanje izvrgavanje ruglu predsedničke funkcije.

foto: Fonet

- Ne treba predsednik da otvara sve živo, sitne stvari, javne ve-cee ili svaki skup poslovnih ljudi. Mora se birati gde će se pojaviti, jer predsednik države je ipak vrhovna politička figura. Problem je i spinovanje i pravljenje uspeha tamo gde ga nema. Otvaraju puteve, a da gram asfalta nisu postavili. Isto je radio Boris Tadić. To se radi i u svetu, ali kod nas je baš naglašeno - navodi Nikolić i dodaje da ekspredsednika Tomislava Nikolića nismo viđali na otvaranjima puteva, firmi...

- Nikolić to nije činio jer je imao jakog premijera Vučića, čiji je premijer sada daleko slabija politička figura od njega.

foto: Fonet

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.