Plaćanje poreza ne može da bude državna tajna! VOJISLAV ŠEŠELJ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG
Foto: Marina Lopičić

oglasio se!

Plaćanje poreza ne može da bude državna tajna! VOJISLAV ŠEŠELJ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG

- Poreska uprava za svako svoje rešenje mora dati i obrazloženje s pozivom na broj, iz koga se može videti da li je porez zaista plaćen ili nije - rekao je Šešelj

Objavljeno: 08.07.2017. 20:07h

Predsednik SNS Vojislav Šešelj je povodom nelegalnog rešenja koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, izjavio da plaćanje poreza ne može bitii državna tajna.

- Poreska uprava za svako svoje rešenje mora dati i obrazloženje s pozivom na broj, iz koga se može videti da li je porez zaista plaćen ili nije. Plaćanje poreza ne može biti državna tajna. Tu stvari moraju biti dokazane. Porez svi moraju da plate, a ako neko to uradio, podleže sankcijama. Država ne može sebe da dovede u poziciju da kaže - uzimam ti to i to zato što nisi platio porez, a da ne kaže koji porez nisi platio.

Tako ja to shvatam, ne mešajući se u taj sukob, jer to je sukob među starim prijateljima. Ali što se tiče državnih funkcija, stvari moraju biti kristalno čiste - ili je platio, ili nije platio, nema trećeg rešenja. Ne može biti malo trudan, nego ili je trudan ili nije, rekao je Šešelj za Kurir.

foto: Filip Plavčić

Režim Aleksandra Vučića je juče nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.rs/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media