Vučićeva Poreska uprava strelja slobodne medije kao Brozovi preki sudovi! ADVOKAT VLADIMIR GALJAK O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG!
Foto: Kurir

da se zna!

Vučićeva Poreska uprava strelja slobodne medije kao Brozovi preki sudovi! ADVOKAT VLADIMIR GALJAK O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG!

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen

Objavljeno: 23:12h

Advokat Vladimir Galjak istakao je da se nezakonitim rešenjem o blokadi računa AMG Poreska uprava stavila u službu režima.

- Ovo neobrazloženo i nezakonito rešenje Poreske uprave u mnogome podseća na presude Brozovih prekih sudova iz 44. i 45. godine koji su izricali smrtne kazne i ljude proglašavali za izdajnike bez ikakvog obrazloženja, s tom razlikom što su preki sudovi imali izvesnu autonomiju u odlučivanju i streljali pojedince, a Poreska uprava kao aparatčik predsednika republike se ne libi da strelja slobodu javnog informisanja i da nezakonitim rešenjem dovede u pitanje egzistenciju 800 zaposlenih u AMG samo da bi ispunila prohteve svoga gospodara - poručio je Galjak.

foto: Kurir

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.