BOŠKO OBRADOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Izdržite protiv diktatora
Foto: Filip Plavčić

NEVIĐEN PRITISAK

BOŠKO OBRADOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Izdržite protiv diktatora

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović kaže za Kurir da je režim duboko uronio u diktaturu

Objavljeno: 22:13h

- Režim Aleksandra Vučića je duboko uronio u diktaturu i zloupotrebu državnog aparata u obračunu sa svima koji su se usudili da misle svojom glavom i da svoj stav javno iskažu. AMG je trenutno jedina veća i ozbiljnija medijska kuća koja je imala hrabrosti da otvoreno kritikuje loše poteze vlasti i zato sada trpi neviđen pritisak i represalije. Želim vam da izdržite i pobedite u pravednoj i zajedničkoj borbi protiv ukidanja slobode medija, mišljenja i izražavanja.

- Apelujem na državne službenike u poreskim upravama da rade isključivo po zakonu, jer će vrlo skoro po padu Vučićevog režima njihove aktivnosti biti predmet kontrole, a za svaku zlupotrebu službenog položaja i nepoštovanje zakona će morati krivično da odgovaraju. Neće bti pošteđenih koji su služenje režimu stavili iznad poštovanja zakona i služenja državi Srbije - rekao je Obradović.

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.