MILAN STAMATOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Ovo je pravno nasilje bez presedana!
Foto: Foent

oglasio se!

MILAN STAMATOVIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI AMG: Ovo je pravno nasilje bez presedana!

- Ovde se očigledno radi o pravnom nasilju. Cilj je da se uguši ovo malo slobodnih medija i da se onemogući ljudima koji misle svojom glavom da govore - naveo je Stamatović

Objavljeno: 20:49h

MIlan Stamatović, gradonačelnik opštine Čajetina i predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije, ocenio je da je nelegalno rešenje koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, potpuno nezakonito.

- Ovde se očigledno radi o pravnom nasilju. Cilj je da se uguši ovo malo slobodnih medija i da se onemogući ljudima koji misle svojom glavom da govore. Ovako nikada nije bilo, da niko ne može ništa da kaže protiv ovakve pogubne politike. Eto, vas su blokirali a da ne znate ni koliko novca je u pitanju... A s druge strane, nadležni neće da blokiraju račun Zlatibor turista zbog poreza od preko 50 miliona dinara, samo zato što su bliski ljudi vladajućoj garnituri umešani u nezakonite poslove gradnje po Zlatiboru. Tu imaju udela i Siniša Mali ali i Miša Omega, kaže Stamatović za Kurir.

foto: Fonet

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe".

Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen.

Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.