VUK JEREMIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI RAČUNA AMG: Ovo je osmišljeno guranje medijskih kuća u finansijske probleme
Foto: Filip Plavčić

udar na amg

VUK JEREMIĆ O NEZAKONITOJ BLOKADI RAČUNA AMG: Ovo je osmišljeno guranje medijskih kuća u finansijske probleme

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe"

Objavljeno:

Vuk Jeremić ocenio je da nelegalno rešenje koje je "Adrija medija grupa" dobila od Poreske uprave, u kome nisu navedeni podaci o eventualnom dugu i vremenu blokade računa, je za svaku osudu.

- Situacija u medijima u Srbiji je vanredno teška, o čemu svedoče izveštaji brojnih međunarodnih organizacija, između ostalog i godišnji izveštaji Evropske unije. Osmišljeno guranje medijskih kuća, medju kojima je i Kurir, u finansijske probleme, je za svaku osudu. Režim je svestan da je medijski privid "uspeha" ključni oslonac uspostavljenog totalitarnog poretka, i svako ko izrekne bilo koji reč kritike prema vlasti, biva satanizovan.

Sloboda izražavanja je osnovno ljudsko pravo, ali poslednjih pet godina smo svedoci dramatičnog poniranja u tom kontekstu, rekao je Jeremić za Kurir.

foto: Filip Plavčić

Režim Aleksandra Vučića je danas nakon 25 dana neprekidnih napada i pritisaka preko poreske inspekcije, brutalnim napadom i zloupotrebom ovlašćenja izvršne vlasti bez ikakvog pravnog osnova blokirao sve račune "Adrija medija grupe". Poreska uprava nije utvrdila nikakvu poresku obavezu AMG, niti je u rešenju o privremenoj meri navela da bilo kakav budući porez može biti utvrđen. Takođe, Poreska uprava nije navela nijednu okolnost iz koje proizilazi da eventualno utvrđeni porez neće biti plaćen.

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.