Boško Obradović o incidentu u Čačku: SNS je bahata i nasilnička vlast koja pokušava da uguši poslednji glas opozicije u Srbiji! (FOTO)
Foto: Printscreen

u čačku burno!

Boško Obradović o incidentu u Čačku: SNS je bahata i nasilnička vlast koja pokušava da uguši poslednji glas opozicije u Srbiji! (FOTO)

- Poseb­no je tragikomična gluma predsednika sku­pštine sa Hitnom pom­oću koja je došla po njega jer je kao pov­ređen, a svi TV snim­ci pokazuju da se sve vreme smeje i cini­čno dobacuje dok se opozicija bori za mi­nimum svojih prava na reč

Objavljeno: 20:29h

Skupštinske sednice u Čačku već dva dana obiluju mnoštvom incidenata. Naime, nakon jučerašnjih momenata koji su obeležili sednicu, situacija je danas kulminirala, te je doslo do fizičkog obračuna, a morala je da interveniše i Hitna pomoć.

Predsednik Skupštine tog grada Igor Trifunović, nije dozvolio opoziciji da govori, odnosno nije dozvolio odbornicima Dveri da reklamiraju povredu poslovnika, do koje je došlo nakon što je Trifunović nakon izlaganja predsednice Saveta za statut grada Branke Pavlović, o novom poslovniku o radu skupštine, odmah otvorio pretres u načelu.

Boško Obradović, lider pokreta Dveri prokomentarisao je za Espreso.co.rs ovaj incident i rekoa da SNS misli da može i u Čačku sa batinašima i nasiljem, ali da tako neće moći.

- Skupština grada Čačka došla je u politič­ku krizu onog trenut­ka kada je predsednik Skupštine grada, Igor Trifunović, umis­lio da bahatošću i pravnim nasiljem može da nametne novi pos­lovnik o radu kojim se opoziciji oduzima­ju brojna prava. Opo­zicija se tome supro­tstavila predlaganjem amandmana, a predse­dnik skupštine je na to reagovao odbaciv­anjem amandmana da se uopšte nađu na skup­štinskoj sednici, kao i kažnjavanjem i isk­ljučivanjem odbornika opozicije za svaku izgovorenu reč koja se ne slaže sa njegovim mišljenjem. Na kraju je ukinuo raspravu i pokušao da zaključi sednicu bez rasprav­e. Deo odbornika i većnika vlasti istovr­emeno je krenuo sa fizičkim napadima i ličnim uvredama i pso­vkama prema odbornic­ima opozicije. Poseb­no je tragikomična gluma predsednika sku­pštine sa Hitnom pom­oću koja je došla po njega jer je kao pov­ređen, a svi TV snim­ci pokazuju da se sve vreme smeje i cini­čno dobacuje dok se opozicija bori za mi­nimum svojih prava na reč. Na fotografiji se vidi predsednik skupštine grada Čač­ka Igor Trifunović u trenutku tzv. napada na njega - rekao je Obradović za Espreso.co.rs i dodao:

foto: espreso

- Osnovni problem je nepoštovanje procedure za donošenje novog poslovnika. Rok za do­nošenje novog poslovn­ika na osnovu zaključ­ka gradske skupštine iz oktobra prošle godine istekao je nak­on 30 dana još u nov­embru 2016. Predsedn­ik skupštine javno je u više navrata gov­orio da će svi šefovi odborničkih grupa biti konsultovani u procesu izrade novog poslovnika i da će biti uvaženi predlozi opozicije – i poga­zio je svoje javno obećanje. Onda su vlas­todršci pomislili da mogu na silu da nam­etnu usvajanje nakara­dnog poslovnika, ali im opozicija to nije dozvolila. Obardović je dodao da je "SNS jedna bahata i nasilnička vlast koja pokušava da uguši poslednji glas opoz­icije u Srbiji".

foto: espreso

Lider Dveri rekoaje da je Čačak jedan od posled­njih gradova u Srbiji koji je slobodan i u kome se ljudi ne pl­aše SNS, kao i da je Čačak da­nas jedna važna tačka otpora vlasti SNS i da zato opozicija u Čačku, predvođena Dve­rima, mora biti uguš­ena.

(M.Božinović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.