Kena: Vučićevi batinaši otimaju odbornike opozicije,UPADAJU U KUĆE, PRETE!
Foto: Stefan Jokić

haos u smederevskoj palanci

Kena: Vučićevi batinaši otimaju odbornike opozicije,UPADAJU U KUĆE, PRETE!

Demokratska stranka (DS) optužila je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) da je organizovala grupu od 30, kako se navodi, batinaša koji u Smederevskoj Palanci maltretiraju i prete odbornicima opozicije u tom gradu, nakon što je podneta inicijativa za smenu vlasti u lokalnom parlamentu

Objavljeno:

Opozicija, koju čine DS, Srpski pokret obnove, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka Srbije, Jedinstvena Srbija i samostalni odbornici, predali su 22. juna 29 potpisa od ukupno 49 odbornika, čime su zatražili smenu lokalne vlasti.

- Prema saznanjima na terenu, svim ovim prljavim radnjama rukovodi Branko Malović, član Izvršnog odbora SNS - navodi DS.

Poslanik DS iz Smederevske Palanke Radoslav Milojčić Kena izjavio je Kuriru da su u gradu pojavilo grupa od oko 30 batinaša nakon što su odbornici opozicie zatražili smenu lokalne vlasti koju vodi SNS.

- Grupa od 30 batinaša koji svakodnevno prete, upadaju ljudima u kuće i radnje. Jedan odbornica je na kratko oteta dok je drugi maltretiran i polivan vodom. Pet prijava od strane odbornika je podneto policiji koja ne reaguje i samim tim odobrava ove postupke. U gradu je trenutno prisutno oko 10 batinaša, a povremeno im dođe pojačanje na čelu s Malovićem. Reč je o ljudim iz Šapca, Beograda i Pančeva - rekao je Milojčić.

DS je u saoštenju navela da su uručeni otkazi ljudima koji u opštini rade i po 25 godina a istovremeno su sakrivani svi pečati.

Ta stranka je dodala da su s tim saznanjima upoznati ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Sednica na kojoj će se odlučivati o smeni lokalne vlasti u Smederevskoj Palanci zakazana je za četvrtak, 6. jul.

- Usled otvorenih pretnji da će fizički zabraniti ulaz u zgradu Opštine pozivamo sve medije da u četvrtak u 10 časova budu na sednici u Smederevskoj Palanci.

Opozicija je podnela zahtev policiji da u četvrtak bude prisutna na sednici kako bi omogućili nesmetan rad odbornicima ali izražava sumnju u njenu spremnost da ispuni svoju dužnost nakon što se po ko zna koji put pretvorila u pomoćni servis batinaša.

- Pozivamo javnost i nadležne organe da se suprotstavi nasilju režima koje je ugrozilo sve demokratske i civilizacijske tekovine koje je Srbija teškom mukom dostigla - dodaje DS.

Ovim povodom oglasila se i SNS. U saoštenju naprednjaka je navedeno da "DS još jednom, u svom oprobanom maniru, najbezočnije slagala građane Srbije".

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.