Rekli su nam 10 dana, pa slagali! SLUČAJ SAVAMALA I DALJE BEZ ODLUKE! Istraga i dalje tapka u mestu DOK NAROD ČEKA ISTINU!
Foto: Zorana Jevtić

čekajući godoa

Rekli su nam 10 dana, pa slagali! SLUČAJ SAVAMALA I DALJE BEZ ODLUKE! Istraga i dalje tapka u mestu DOK NAROD ČEKA ISTINU!

Viša javna tužiteljka Nataša Krivokapić najavila je 20. juna da će javnost u narednih 10 dana biti obaveštena o postupcima Tužilaštva o slučaju Savamala

Objavljeno:

- Mediji će biti obavešteni o sledećim koracima koji će biti preduzeti. U konkretnom slučaju, ne verujem da će to potrajati više od desetak dana, a to može da potraje - rekla je Nataša Krivokapić tada na konferenciji za novinare.

Ona je dodala da se tužilaštva bore sa nedovoljnim brojem tužilaca, koji se po sistematizaciji nije povećao, pa je velika opterećenost predmetima konstantan problem.

Od najave tužiteljke prošlo je nešto više od 10 dana, a novinari lista “Danas” ponovo su zamolili Tužilaštvo da odgovori na pitanje kako će postupati u ovom slučaju i šta je dosad preduzeto. Iz Tužilaštva su za beogradski list odgovorili da će biti obavešteni kad odluka bude doneta. - Tužiteljka je rekla da se može očekivati da će u roku od desetak dana biti doneta odluka u ovom predmetu... kada odluka bude doneta, bićete obavešteni - kažu za Danas u Tužilaštvu.

Slučaj Savamala, u kome su u noći 25. aprila prošle godine maskirani ljudi bagerima srušili nekoliko objekata, ali i zaustavljali i maltretirali građane na čiji poziv policija nije reagovala, još uvek nije rasvetljen.

Istraga tog slučaja tapka od tada u mestu. Premijer Srbije Aleksandar Vučić je juna 2016. rekao da "iza toga stoje najviši organi u Beogradu", dok je bivša supruga gradonačelnika Beograda, Marija Mali u nedavnom intervjuu "Mreži za istraživanje kriminala i korupcije" (KRIK) rekla da je Siniša Mali organizovao rušenje u Hercegovačkoj ulici, u Savamali. Vučić je polovinom februara rekao da je "vrlo teško da Siniša Mali još dugo bude na tom mestu" - gradonačelnika, ali i da neće da "učestvuje u hajkama i harangama.., To ćemo da radimo onda kada mi mislimo da je vreme za to".

Već nekoliko meseci najavljuje se da Siniša Mali neće još dugo biti na mestu gradonačelnika Beograda, ali kada će sići sa funkcije i dalje nije poznato.

Poslednjih dana spekuliše se da bi mogao da postane šef kabineta premijerke Ane Brnabić.

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.