Stefanović konačno objasnio zašto je uhapšen inspektor ispred njegove kuće: Brinuo sam da nešto ne nikne?!
Foto: MUP Srbije

slučaj građevinskog inspektora

Stefanović konačno objasnio zašto je uhapšen inspektor ispred njegove kuće: Brinuo sam da nešto ne nikne?!

On je podsetio da su nekoliko nedelja pre dolaska inspektora imali slučaj da je čovek pretio zoljom da će da puca u njegovu kuću

Objavljeno: 15:15h

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se o slučaju građevinskog inspektora koji je slikao njegovu kuću mora videti sa tužilaštvom.

Na pitanje zbog čega je inspektor priveden kao N.N. lice iako se predstavio i zbog čega su mu izbrisane fotografije, Stefanović je novinarima rekao da je on štićena ličnost i da mu je drago da su policajci reagovali u smislu da zaštite bezbednost njegove porodice i deteta koje se tu nalazilo.

On je podsetio da su nekoliko nedelja pre dolaska inspektora imali slučaj da je čovek pretio zoljom da će da puca u njegovu kuću.

OVO JE SKANDAL! Inspektor uhapšen dok je proveravao radove ispred kuće Nebojše Stefanovića! "Oni su pravovremeno reagovali, pozvali tužioca i postupak ide dalje u skladu sa nalazima tužioca. Niti sam rukovodio tom istragom, niti rukovodim bilo kojom istragom", rekao je Stefanović. On je dodao da je to dalja stvar koju preuzima tužilaštvo i da sva pitanja moraju da se upute njima. Kako je rekao, sve ostalo se njih tiče i oni će odgovarati za sve radnje koje policija preduzima.

foto: Zorana Jevtić/Google Street View

Stefanović je istakao da je najviše bio zabrinut da li će ispred njegove kuće "nešto da nikne". "Srećom ništa nije niklo, sve je kako je bilo i ranije. Nijedan kvadratni milimetar bilo čega nije podignut ispred moje kuće", rekao je Stefanović.

ŠTA TO KRIJE DR NEBOJŠA STEFANOVIĆ? Uhapšenom inspektoru ispred kuće ministra obrisali sve fotke iz foto-aparata! Treće osnovno tužilaštvo izvršilo je provere osobe koja je fotografisala kuću prvog potpredsednika vlade i ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića i utvrdilo da je reč o građevinskom inspektoru opštine Novi Beograd koji je postupao po prijavi, te mu je vratilo fotoaparat. Policija je u ovom slučaju postupala po nalogu tužilaštva u skladu sa zakonikom o krivičnom postupku, rečeno je ranije Tanjugu u tužilaštvu. "Nakon što je tužilaštvo obavešteno da je NN lice fotografisalo objekat štićene ličnosti, da se predstavilo kao građevinski inspektor te odbilo da se adekvatno legitimiše policija je dobila nalog da, u skladu sa ZKP-om, privremeno oduzme fotoaparat, (kao predmet koji može da posluži kao dokaz u krivičnom postupku)", precizirali su u tužilaštvu. Policija je, kako su dodali, takođe dobila nalog da utvrdi ko je NN lice i ukoliko se zaista radi o službenom licu da utvrdi da li je postupalo u skladu sa svojim ovlašćenjima. Nakon što su od građana primljena obaveštenja i utvrđeno činjenično stanje, oduzeti fotoaparat je vraćen. U delu naselja gde živi ministar Stefanović, koji je štićena ličnost, u toku su građevinski radovi, ističe Tanjug.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.