DAČIĆ OPET BRILJIRA! Šta mislite, da su Srbi presrećni što su bili s Hrvatima i Crnogorcima u istoj državi?
Foto: Beta, Nikša Miletić

nasmejao Plenkovića i Vujanovića

DAČIĆ OPET BRILJIRA! Šta mislite, da su Srbi presrećni što su bili s Hrvatima i Crnogorcima u istoj državi?

Dačić je obraćajući se predstavnicima zemalja bivše SFRJ istakao da ne treba da postoji strah zbog priča o ponovnom ujedinjenju

Objavljeno:

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić na skupu procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi održanom u Dubrovniku, govorio je o regionalnoj saradnji, evropskim integracijama, perspektivama zemalja sa ovih prostora.

U prepoznatljivom stilu, Dačić je obraćajući se predstavnicima zemalja bivše SFRJ istakao da ne treba da postoji strah zbog priča o ponovnom ujedinjenju.

- Ovde se sad neko plaši zajedničkih ideja da to ne bude neka zajednička država. Pa ne treba da bude. A što vi mislite da su Srbi bili presrećni što su bili sa vama u istoj državi? Pa nisu. Ali nije se na takav način odlučivalo. U svakom slučaju, ne treba da tražimo zajedničku državu, treba da tražimo zajednički interes - istakao je Dačić na jednom od panela.

Na skupu na kojem su osim njega učestvovali premijer Hrvatske Andrej Plenković, kosovski predsednik Hašim Tači, predsednici Crne Gore i Makedonije Filip Vujanović i Đorđe Ivanov, Dačić je na zanimljiv način govorio i o proširenju odnosno eventualnom raspadu Evropske unije. Nekoliko puta nasmejao je svoje sagovornike.

- Neće se ona (Evropska unija) raspasti, bar ne pre nego što mi uđemo. Kad svi uđemo unutra, onda su velike šanse da se raspadnu - istakao je Dačić i izazvao smeh ostalih učesnika foruma.

Učesnici foruma su se saglasili da su ekonomija, energetika i infrastruktura ključ saradnje, a kako je Hrvatska i dalje predvodnica ambicija evropskog ujedinjenja i proširenja na susedne države.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.