Ovako izgleda kad srpski specijalci oslobađaju autobus pun terorista! (FOTO)
Foto: MUP Srbije

SAJ u akciji

Ovako izgleda kad srpski specijalci oslobađaju autobus pun terorista! (FOTO)

Na Aerodromu "Nikola Tesla" održane su taktično-pokazne vežbe pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović poručio je danas, nakon taktičko-pokazne vežbe pripadnika SAJ-a na Aerodromu „Nikola Tesla“, da je Srbija bezbedna i stabilna zemlja i da u ovom trenutku ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za našu državu.

foto: MUP Srbije

„Ono što građani treba da znaju je da je bezbednosni sistem zemlje uvek aktivan. Ne postoji ozbiljnija teroristička pretnja za Republiku Srbiju u ovom trenutku, ali mi bez obzira na to, radimo intezivno da bi takva situacija i ostala i da bi građani mogli da budu potpuno spokojni“, izjavio je ministar Stefanović.

On je naglasio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova danonoćno rade kako bi bili spremni da u svim sredinama i svakom delu Srbije odgovore na izazove, od borbe protiv organizovanog kriminala do terorističkih dejstava.

foto: MUP Srbije

Osvrnuvši se na vežbu pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice, Stefanović je rekao da osim te jedinice i u Upravi kriminalističke policije postoji odeljenje za borbu protiv terorizma i ekstremizma i da ceo MUP radi na tome da ne postoji ozbiljnija ugroženost građana Republike Srbije.

„Danas ste mogli da vidite deo aktivnosti koje sprovodi Specijalna antiteroristička jedinica MUP-a kao mogući odgovor za svaku vrstu ugrožavanja bezbednosti Srbije, pogotovo kada se radi o najtežim oblicima kriminala, najtežnim krivičnim delima i krivičnim delima vezanim za terorizam“, izjavio je Stefanović.

foto: MUP Srbije

Ministar je rekao da su pripadnici SAJ-a najelitnija i najobučenija jedinica MUP-a koja je tokom vežbe demonstrirala jedan deo sposobnosti, da za najkraće vreme uđe u dva vozila i reši talačku situaciju.

foto: MUP Srbije

„Ovo su vežbe koje možemo da prikažemo i koje mogu da se vide, ali se mnogo više toga dešava u preventivnom delovanju policije što ne možemo da prikažemo, jer je to deo posla vezan za bezbednosne aspekte o kojima, ako bi govorili, ugrozili bi bezbednost pripadnika policije i upozorili moguće izvršioce na to šta policija radi da osujeti njihovo delovanje“, istakao je Stefanović.

Ministar je najavio da će se za SAJ, kao i za druge jedinice tokom ove godine nabaviti nova oklopna vozila domaće proizvodnje i da se radi na nabavci nove opreme i uniforme kako bi ova jedinica bila najbolje opremljena i spremna za sve odgovore.

foto: MUP Srbije

„Iz dosadašnjeg iskustva, nije bilo zadataka koji je njima dat, a da ga nisu rešili, pogotovo kada se radi o najosetljivijim kriznim situacijama“ rekao je ministar Stefanović za pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.