GOLOGUZI TITO u španskom vojnom logoru! Konačno objavljena ZABRANJENA FOTOGRAFIJA!
Foto: Profimedia

nikad viđeno

GOLOGUZI TITO u španskom vojnom logoru! Konačno objavljena ZABRANJENA FOTOGRAFIJA!

Fotografija "Jugoslavena koji se kupaju", na kojoj se nalazi i Tito, potpuno go, 1939. godine nastala je u francuskom vojnom logoru u kojem su boravile međunarodne snage

Objavljeno: 16:56h

Istražujući ulogu nekadašnjeg predsednika Jugoslavije, Josipa Broza Tita, u građanskom ratu u Španiji, novinar i publicista Željko Zirojević naišao je na potpuno nepoznatu Titovu fotografiju.

Kako prenosi Glas Javnosti, fotografija nije zanimljiva samo po tome što otkriva da je Tito bio pripadnik međunarodnih snaga u Španiji, već i zbog toga što je Tito na njoj potpuno go. Reč je o autentičnoj fotografiji koja je 1961. godine objavljena u Zborniku španskih boraca. Knjiga je ubrzo povučena s tržišta.

OVAJ SNIMAK JE TITO NAJSTROŽIJE ZABRANIO: Tokom snimanja se videlo s kim ne može da izađe na kraj! (VIDEO)

DETE SAHRANIO USRED NOĆI! Zašto Tito NIKADA nije išao na grobove svog sina i majke?

"Tačno je da je Josip Broz Tito, 5. maja 1952. godine, novinarima američkog Lajfa, rekao kako ja jednom kratko posetio Španiju i proveo jedan dan u Madridu. Druge činjenice, koje nisu sporne, i predstavljaju naučni i dokazni materijal, govore o tome da se Tito radi preuzimanja i potpune kontrole nad KPJ morao prvo osloboditi Blagoja Parovića - Šmita, koji je 1937. godine, kada je likvidiran, bio predviđen za generalnog sekretara KPJ", navodi Zirojević.

foto: Glas javnosti

Zirojević dodaje kako je nalog za Parovićevu likvidaciju izdao upravo Tito. "Dokaz tome jeste činjenica da je Vlajko Begović fotografisao mrtvog Blagoja Parovića neposredno nakon ubistva i ta fotografija je odmah dostavljena Titu. Ubijeni Parović je fotografisan zato što se moralo dokazati Josipu Brozu da je likvidiran!", rekao je Zirojević.

Zirojević je naveo kako je fotografija "Jugoslavena koji se kupaju", na kojoj se nalazi i Tito, potpuno go, 1939. godine nastala u francuskom vojnom logoru u kojem su boravile međunarodne snage.

(Espreso.co.rs / Glas-javnosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.