NACIONALIZAM JE DIMNA ZAVESA ZA MAFIJAŠKO DELOVANJE, VUČIĆ ZADOVOLJAVA OBE STRANE: Jovo Bakić oštro o predsedniku
Foto: Zorana Jevtić

direktno

NACIONALIZAM JE DIMNA ZAVESA ZA MAFIJAŠKO DELOVANJE, VUČIĆ ZADOVOLJAVA OBE STRANE: Jovo Bakić oštro o predsedniku

- Treba očekivati smirivanje zbog toga što će Aleksandru Vučiću biti potrebno smirivanje oko Kosova - kaže Bakić

Objavljeno:

U tekstu „Ekstremni desničari u službi vlasti – rade na dugme“, koji je objavio VOICE, tema je bila šta se krije iza eskalacije nacionalističkog divljanja u proteklom periodu? Da li je to logična posledica atmosfere nasilja i straha koju godinama stvara vlast? Ili je u pitanju metod za zastrašivanje političkih protivnika? Posledica nesuočavanja sa prošlošću? Ili je pak samo “dimna zavesa”, odnosno skretanje pažnje sa zajedničkog “mafijaškog delovanja” vlasti i desničara?

O tome za VOICE sociolog Jovo Bakić kaže da je u pitanju oproban model vlasti Aleksandra Vučića, koji se svodi na zadovoljavanje obe strane, poput primera u spoljnoj politici gde se zadovoljavaju i Zapad i Rusi.

- Jednima dam Anu Brnabić za predsednika vlade, drugima dam humanitarni centar u Nišu. Isto je tako sad i ovo. Nemojte slučajno da mi ometate izbor Ane Brnabić za predsednika vlade, ali zato izvol’te , divljajte koliko god hoćete za sve druge stvari. U suštini, to je jedna nagodba sa ljudima koji su u njegovoj službi – kaže Bakić. Dodaje da je nacionalizam tu samo „dimna zavesa za mafijaško delanje“.

- Oni su jednostavno, kako bih rekao, na dugme. Ako mi treba da malo divljate, ići ćete i divljati. Ako mi treba da budete mirni, onda neću uključiti dugme. I to je to. Nema tu mnogo nacionalizma, tu ima puno kriminala i ličnih interesa – kaže Bakić. Komentarišući da je tim organizacijama ranije u fokusu uvek bio homoseksualizam, a da su sad prešli na Kosovo, Bakić kaže da se ne radi o tome šta je njima u prvom planu, nego o tome šta je Aleksandru Vučiću u prvom planu.

- Treba očekivati smirivanje zbog toga što će Aleksandru Vučiću biti potrebno smirivanje oko Kosova. To je prosto zaluđivanje ovog jadnog naroda da se ne bavi time čime se u stvari vlast bavi – smatra Bakić.

(Espreso.co.rs / VOICE)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.