Toma udario na Zoranu: Gospođo ministarka, pomažeš tajkunima i kriminalcima! (FOTO)

Obračun ili farsa?

Toma udario na Zoranu: Gospođo ministarka, pomažeš tajkunima i kriminalcima! (FOTO)

Nakon što je potpisao Zakon o ozakonjenju bespravnih objekata, predsednik Nikolić se naknadno setio da taj zakon možda i nije ustavan
Objavljeno: 10:24h

Obraćajući joj se sa „gospođo ministarka“ predsednik Srbije Tomislav Nikolić žestoko je udario na ministarku Zoranu Mihajlović i optužio je da Zakonom o legalizaciji "divlje gradnje" pomaže tajkunima i kriminalcima. Zorana legalizuje vikendice Nikolića: Zakon po meri Tominih sinova! (FOTO) Glavni razlog za kritiku ministarke Nikolić je našao u delu zakona kojim se omogućava grupi tajkuna i kriminalaca lično bogaćenje na račun države.

- Fizička i pravna lica koja poštuju propise trpe štetu, a oni koji ih ne poštuju imaju od toga profit, piše u pismu koje je objavljeno na sajtu Predsedništva Srbije.
- Na taj način je Nikolić ukazao da je ministarka Mihajlović zakon donela kako bi se pojedinci obogatili, objašnjava izvor iz Predsedništva Srbije. Predsednik Srbije je, doduše, tako veliku optužbu "upakovao", pa je napisao kako su "zbog toga narušena ustavna načela vladavine prava i socijalne pravde, čime diskriminiše sirotinju".
Zanimljivo je da Nikolić u pismu priznaje da je izgradnja nelegalnih objekata krivično delo, koji su počinili i njegovi sinovi. Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović nije želela da se upušta u spekulacije i reagovanje predsednika Nikolića.
- Zakon je potpisan i važi. Ja sam u razgovoru sa predsednikom pokušala da mu objasnim da je cilj donošenja zakona javni interes. Meni je jasan njegov principijelan stav, ali u ovoj zemlji zakoni koji su na snazi poštuju se kao Ustav, - rekla je Mihajlovićeva. Nejasno je, na kraju, da li je predsednik uopšte čitao zakon pre nego što ga je i potpisao. Ako jeste, i pri tom uočio sve njegove mane - zašto ga je parafirao? Ili je sve ovo samo osmišljena Nikolićeva predstava u kojoj je sebi dodelio "good guy" ulogu... (Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.