ŠTO SE MI NISMO SETILI PRVI ANE BRNABIĆ? Srbljanović osula po opoziciji zbog nove premijerke! (FOTO)
Foto: Beta

KO NAS J..E, OPOZICIJO!

ŠTO SE MI NISMO SETILI PRVI ANE BRNABIĆ? Srbljanović osula po opoziciji zbog nove premijerke! (FOTO)

Dramska spisateljica Biljana Srbljanović i politička analitičarka Jelena Milić, oštre kritičarke vlasti Aleksandra Vučića, sinoć i jutros su u odvojenim objavama na društvenim mrežama kritikovali deo demokratske opozicije u Srbiji

Objavljeno:

Biljana Srbljanović je delu opozicije zamerila na diskriminaciji mandatarke Ane Brnabić.

ON JE IZBOR RADIKALA ZA MESTO GRADONAČELNIKA BEOGRADA: Svi su očekivali Šešeljevog sina, kad ono...

"'Homopremijerka' i 'bipolitika' je jedna od najodvratnijih primedbi od svih odvratnih primedbi na Anu Brnabić. To što joj fašisti, degenerici, lokalni šerifi iz akvaparkova, muljatori i nacionalne secikese zameraju rod i broj, to mi je jasno, ali da je demokratska opozicija diskriminiše na takav način, pravi je pokazatelj gde nam je politika, javni diskurs i stanje svesti", napisala je Srbljanović.

Što se mi nismo prvi setili Ane Brnabić?

Srbljanović je istakla da to što je Ana Brnabić izbor Aleksandra Vučića "ne znači da time postaje fair game za svakovrsne uvrede i ponižavanja".

"Brnabić je sposobna, pametna, koncentrisana i uspešna i sve je u životu uradila UPRKOS tome što je žena i UPRKOS tome što je LGBT. Umesto toga, treba da se pitamo a što je mi nismo prvi uzeli za našu politiku? Nismo znali, nismo se setili, nije nam se ponudila? Pa ko nas j..e onda, cis-opozicijo", napisala je Srbljanović sinoć na svom fejsbuk nalogu.

Milić: Nije Vučić uzeo sve, on se samo proširio u vakuumu

Jelena Milić, direktorka Centra za evroatlantske studije i zagovornica ulaska Srbije u NATO, našla se ovih dana na udaru dela javnosti zbog svoje odluke da prisustvuje svečanoj inauguraciji predsednika Vučića u Palati Srbija. Jutros je na Fejsbuku odgovorila svojim kritičarima, prozivajući istovremeno "nekompetentnu i neprogresivnu opoziciju".

foto: Beta

"Dakle, ides kod zapadnjaka na prijeme, ručkove, konsultacije, uzimaš grantove big time... Onda oni kažu Vučić je pobedio na izborima, velika razlika... Idemo dalje, pokušavamo Srbiju da uvučemo, kao i ostatak regiona, u proces integracija jače, mada i mi nemamo resusrsa, borimo se sa većim temama, Brexit, Turska... A ti kažeš ne, to nisu i moje institucije, vi šaljite predstavnike na whateveristoday mi nećemo, ua", napisala je Jelena Milić.

Milić kritikuje opoziciju što idealizuje svoje birače, a s druge strane "potpuno dehumanizuje i izvrgava nepotrebnom ruglu birače druge strane". "Pa to ni teški protivnici Trampa ne rade!!! Daleko ćemo tako dogurati. Daleko... A kukaš što je Vučić uzeo sve. Nije, on se dobrim delom proširio u vakumu koji ostavljaju single issue focused civilno društvo i totalno nekompetentna i neprogresivna opozicija. A vi drugi, kibiceri u transu, što imate savete, savete, kritike, kritike, šta ste VI DANAS URADILI ZA OPŠTU STVAR?", napisala je Jelena Milić.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.