ŽIVKOVIĆ O PROGONU PREDSEDNIKA AMG ALEKSANDRA RODIĆA: Vučić boluje od patološke manije gonjenja! Policiju zloupotrebljava za montirane procese!
Foto: Damir Dervišagić

reagovanje nove stranke

ŽIVKOVIĆ O PROGONU PREDSEDNIKA AMG ALEKSANDRA RODIĆA: Vučić boluje od patološke manije gonjenja! Policiju zloupotrebljava za montirane procese!

Kako se navodi u sapštenju, "ovo još jedan Vučićev igrokaz" jer Vučiću smeta kritičko pisanje Kurira o vlasti

Objavljeno:

Nova stranka oštro je osudila saslušavanje u policiji vlasnika Kurira i "Adrija medija grupe" Aleksandra Rodića zbog izmišljenih pretnji smrću, ocenjujući da je time "patološka politička manija gonjenja od koje boluje Aleksandar Vučić očigledno je dostigla svoju akutnu fazu".

"Otuda, privatne parapolicijske jedinice koristi da fizički 'disciplinuje' novinare i građane koji bi da 'ruše državu i njega', a regularnu policiju zloupotrebljava kao statiste, ali i saučesnike u montiranim procesima tim istim 'rušiteljima'. Tako možemo objasniti današnje saslušanje u policiji Aleksandra Rodića", saopštila je Nova stranka, čiji je predsednik Zoran Živković.

Kako se navodi u sapštenju, "ovo još jedan Vučićev igrokaz" jer Vučiću smeta kritičko pisanje Kurira o vlasti.

"Ukoliko su tačni navodi Rodićevih bivših zaposlenika, a danas čelnika jednog od glavnih režimskih biltena – Srpskog telegrafa, da im je prećeno smrću pre 15-16 meseci, onda je Rodić davnih dana trebalo da bude saslušan i uhapšen. Pošto se to, sve do današnjeg dana, nije desilo, realan je zaključak da je ovo još jedan Vučićev igrokaz, izrežiran i plasiran onog momenta kada je uočio Kurirovo kritičko izveštavanje o aktivnostima vlasti", dodaje se u saopštenju.

Iz Nove stranke poručuju da Vučić za svoje lične obračune sa medijskim kućama, novinarima, građanima koji mu nisu po volji koristi svoje biltene i razglasne stanice.

"Perjanice 'novinarske' septičke jame svakodnevno crtaju mete na čelo 'nepodobnima', otvoreno prete i linčuju. No, Vučićevi lični progoni su eskalirali, pa sada neskriveno zloupotrebljava i policijske organe, naređujući im na čije prijave da reaguju, a čije da ignorišu. To nije ništa drugo do ozvaničavanje njegovog sultanata kojim se jasno poručuje – građani se ne podređuju zakonima, pravu i pravdi, već isključivo hirovima sultana Vučića", zaključuje se u saopštenju.

Podsetimo, Aleksandar Rodić saslušan je danas u policiji zbog izmišljenih pretnji urednicima Srpskog telegrafa. Već nedeljama traje hajka i medijski linč na predsednika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića preko režimskih televizija i novina, a najmonstruoznija bila je najava ubistva Aleksandra Rodića u novinama Vučićevog kuma Gorana Veselinovića.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.