UPRKOS PALMINOM PROTIVLJENJU! Dačić: SPS će glasati za Brnabić
Foto: Fonet

PODRŠKA

UPRKOS PALMINOM PROTIVLJENJU! Dačić: SPS će glasati za Brnabić

Dačić je rekao da neće biti nikakvih problema u funkcionisanju vlade i da želi Brnabić puno uspeha

Objavljeno:

Socijalistička partija Srbije (SPS) glasaće za izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, a očekivanja ove stranke su da će ubuduće njihovi kadrovi voditi ukupno četiri resora u novoj Vladi Srbije.

To je danas kazao lider ove partije i srpski šef diplomatije Ivica Dačić nakon sednice Predsedništva, a pred sednicu Glavnog odbora stranke. On je kazao da se ovom prilikom razgovaralo i o kadrovskim rešenjima.

- Reč je o Slavici Đukić-Dejanović, Aleksandru Antiću i Branku Ružiću, kojeg socijalisti vide kao ministara džavne uprave i lokalne samouprave, kao i o meni kao potpredsedniku Vlade i ministru spojnih poslova - rekao je Dačić.

Međutim, kako je kazao, socijalisti su zainteresovani i za ministarstvo ekologije ukoliko ga bude, ali je naveo da o tom kadrovskom rešenju nisu razgovarali, jer je to još hipotetičko pitanje.

Kako je rekao, sa JS još nisu razgovarali o stavu te stranke da neće glasati za Brnabićku, i tek će razgovarati.

foto: Marina Lopičić

Na pitanje da li to znači da JS ne daje podršku Vučiću time što neće glasati za Brnabić, Dačić je rekao da ne može o tome mnogo da govori, ali smatra da "nije takav nivo njihove odluke".

- Ali, mora se voditi računa o celom kontekstu, bez obzira na personalno pitanje ko je je mandatar i ko će biti premijer. Ovde su u pitanju mnogo dublji i u osnovi temeljitiji politički odnosi, nego što je samo to pitanje. Tako da svakako i to treba imati u vidu: da je reč o predlogu Aleksandra Vučića i da to nije pitanje samo Ana Brnabić - rekao je Dačić, kojio kaže da treba naći rešenje tako da koalicija ostane zajedno i da se očuva politička stabilnost u Srbiji.

Na opasku da je rečeno da će se u vladi baviti politikom, Dačić je rekao da neće biti nikakvih problema u funkcionisanju vlade i da želi Brnabić puno uspeha, i da će lično dati maksimalan doprinos kako bi nova vlada bila uspešna.

Predsednik socijalista je ponovio da je odluka da se podrži zajednički kandidat Aleksandar Vučić na predsedničkim izborima bila ispravna, i da je postignuta velika pobeda.

foto: Filip Plavčić

- Za nas je najbitnije je da je iz svega toga proizašao novi kvaliiet, značajno viši nivo međusobnog poverenja između SPS i SNS i samim tim, ono što je za nas najvažnije, nastavak dalje saradnje i strateškog planiranja te saradnje u budućnosti - rekao je Dačić.

Zato, kaže, nije ni bilo nikavih dilema da li će se SPS nastaviti koaliciju sa SNS i glasati za Brnabić, odnosno predlog nove vlade koji ona bude iznela.

- Želimo puno uspeha mandataru koga je predložio Vučić, želimo da se što pre formira vlada i nastavi dalji rad - istakao je Dačić.

On je ponovio da SPS nije podržala Vučića kao kandidata za predsednika zato što je tražila ili očekivala premijersko mesto.

- Između premijerskog mesta i rešenja da SPS ima veći broj članova Vlade Srbije, mi smo uvek za drugo rešenje - kaže lider socijalista.

Dačić je rekao i da ne ne može da komentariše to da li u SNS ima onih koji neće glasati za Brnabić.

- To je unutrašnja stvar naprednjaka - rekao je Dačić, i dodao da treba imati u vidu da je to predlog Aleksandra Vučića, kao i da će se, prema Zakonu, ići na izbore ako ne bude ispoštovani rokovi za formiranje vlade.

Izbori, prema njegovom viđenju, nisu potrebni.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.