OČEKUJEM DA U NAREDNIH 10 DANA SVE BUDE JASNO U VEZI SAVAMALE: Ovo je Vučić rekao prošle godine u maju!
Foto: Zorana Jevtić, Reuters

obećanja, obećanja

OČEKUJEM DA U NAREDNIH 10 DANA SVE BUDE JASNO U VEZI SAVAMALE: Ovo je Vučić rekao prošle godine u maju!

U izbornoj noći mafijaši sa fantomkama porušili su objekte u beogradskom naselju "Savamala"

Objavljeno: 22:37h

Svi se sećate skandaloznog rušenja u pola noći i afere "Savamala". U izbornoj noći 24. aprila, udruženim snagama, mafijaši sa fantomkama i policajci koji se nisu odazivali na pozive građana koji su prijavljivali da neko ruši objekte u Hercegovačkoj, bagerima su porušili ovaj kvart.

"PRETPLATA ZA RTS SAMO PREKO MENE MRTVOG": Ovo je obećao Vučić, mi pretplatu plaćamo, a on - ŽIV!

VUČIĆ JE OBEĆAO da će radnici ambasade u Libiji biti pušteni za 48 sati. Oni su posle toga ubijeni. ZAŠTO?

"UBICA JELENE MARJANOVIĆ BIĆE UHAPŠEN U NAREDNIH 48 SATI": Zašto je Vučić ovo LAŽNO OBEĆANJE dao baš pred izbore?

PENZIJE NIKO NE SME DA DIRA, JA TO GARANTUJEM: Sećate li se kad je ovo Vučić obećao, a sećate li se šta se onda desilo?

Vučić je ovaj događaj, za koji, kako kaže naravno nije znao, kao ni oni iz gradske vlasti, okarakterisao kao "pogrešan, katastrofalan i kriminal".

Da li je neko smeo da reaguje na ovakav način, ko god da je, a mislim da znam kako je to bilo, ali sačekaćemo konačnu istragu i očekujem u narednih sedam do deset dana, da ne ograničavam nikoga, da to bude potpuno jasno i biće potpuna istina izneta ljudima – rekao je premijer 29. maja u intervjuu za televiziju Pink.

foto: Zorana Jevtić

Od tada je prošlo više od godinu dana, a slučaj "Savamala" nije rešen, niti su kažnjeni oni koji su rušili usred noći. Istraga nije završena, niti je istina izneta ljudima.

Sadašnji predsednik Aleksandar Vučić se ne stidi rušenja u toku noći. Kada se to desilo, izjavio je da je u pitanju rušenje bespravnih objekata, i da niko nije povređen, a one koji su rušili nazvao je "kompletnim idiotima", ali da je trebalo samo u toku dana da sruše objekte, a ne u toku noći. Jedino im je to zamerio!

foto: Zorana Jevtić

A pošto novinari određenih medija nisu dali da se ova tema "zataška" i zaboravi, konstantno su postavljali pitanja šta je sa Savamalom, pa Vučiću nije bilo teško da pogazi svoju reč datu 29. maja, kada je rekao da će se za 10 dana znati tačno svaki detalj vezan za rušenje, opet obeća da će političke odluke doneti kada bude završen sudski proces.

- To je posao tužilaštva i sudija. Čak i kada tužilaštvo kaže ko su krivci i podigne optužnicu imate suđenje. Moje je da posle suđenja donosim određene poliičke odluke i ja ću ih doneti - rekao je Vučić za RTS u septembru i istakao da on neće vršiti pritiske na tužioce i sudije.

I, zaista nije vršio pritisak. Do danas se ne zna, ni posle godinu dana od rušenja, niko ne odgovara za ovaj bahati čin.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.