PRVA PREMIJERKA SRBIJE: Od deljenja flajera po Londonu do čela zemlje! (FOTO)
Foto: Dado Đilas

IZABRANA!

PRVA PREMIJERKA SRBIJE: Od deljenja flajera po Londonu do čela zemlje! (FOTO)

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je saopštio odluku koju su svi dugo i željno očekivali!

Objavljeno: 20:41h

Nekadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić danas je zvanično predložena za mandatara za sastav nove Vlade.

Rođena je 28.09.1975. godine u Beogradu. Nakon srednje škole odlazi u Sjedinjene Američke Države, na Univerzitet Northwood u državi Mičigen. Tamo tokom 1998. godine završava studije poslovne administracije. Nakon fakulteta odlazi u Englesku gde na Hull univerzitetu završava master studije i stiče MBA diplomu iz marketinga. Govori engleski i ruski jezik. Tokom studija u Londonu radila je za „Srpski informacioni centar“ na poziciji administratora i osobe zadužene za odnose sa javnošću.

Samom centru je glavni zadatak bio da održava kontakt i interakciju između reformističko nastrojenih stranaka u Srbiji sa civilnim medijima u Velikoj Britaniji.

Ko je riba gej ministarke? Ana smuvala jednu od najlepših manekenki!? (FOTO)

foto: Beta

Ana Brnabić je jednom prilikom izjavila za medije da je život u Engleskoj najviše naučio da se nijednog posla ne treba stideti.

- Danas si direktor, a sutra, dok se ne snađeš, radiš u kafiću. Tako sam delila flajere u Londonu za školu engleskog jezika za pet funti na sat, dok sam bila na magistarskim studijama. Izdavala sam i knjige u studentskoj biblioteci i to mi je bio najdosadniji posao, rekle je Ana tada.

REAGOVALA CRKVA! SPC: Ne biramo premijera, ne lobiramo!

- 2002. godine nakon master studija se vraća u Srbiju i počinje da radi kao službenik za odnose sa javnošću na Programima za agrarni razvoj Srbije, koje je tada finansirala EU. Tu se zadržala samo dva meseca, nakon čega prelazi u USAID gde radi na raznim projektima ove organizacije u Srbiji.

foto: Fonet

- 2011. prelazi u američku kompaniju za razvoj vetroelektrana "Continental Wind Serbia“. 2013. postaje direktor iste kompanije. Za celo vreme radnog staža radi na obaveštavanju javnog mnjenja o prednostima i važnosti obnovoljivih izvora energije.

- 2016. godine postaje ministar državne uprave i lokalne samouprave u vladi Republike Srbije. Članica je glavnog odbora PEKSIM organizacije koja omogućava stipendije za magistarske studije na Univerzitetu Kembridž. Po zanimanju je menadžerka i specijalista za marketing. Oni koji je poznaju kažu da je u poslu profesionalac, kao i da je tome predana.

Za Anu Brnabić mnogi kažu da je "osveženje" na političkoj sceni jer je otvorena i neposredna u komunikaciji i sa kolegama ministrima, čije je poverenje uspela da zadobije za samo dva meseca, i sa novinarima čija je "meta" od prvog dana zbog svog seksualnog opredeljenja.

Medijima u regionu zanimljivo je i to što Srbija dobija premijerku "hrvatskog porekla", koja potiče sa Krka.

foto: Espreso.co.rs

Ana Brnabić poseduje sledeću imovinu:

- Stan i potkrovlje u Beogradu površine 327 kvadrata kupljenu na kredit 2014. godine.

- Garažu u Beogradu od 19 kvadrata.

- Nasledstvo u vidu kuće na Krku od 167 kvadrata.

- Nasledstvo u vidu devastirane stare kuće na Krku od 30 kvadrata.

- Stan u blizini Belog dvora Brnabić je kupila 2014. godine. Deo kupoprodajne cene isplatila je iz kredita. Stan je opterećen hipotekom koja će biti uklonjena kada se otplati kredit.

- Toyotu RAV4 iz 2010. godine kupljenu na lizing.

- Ministarsku platu u iznosu od 88 825 dinara ili oko 720 evra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.