VUČIĆ JE OBEĆAO da će radnici ambasade u Libiji biti pušteni za 48 sati. Oni su posle toga ubijeni. ZAŠTO?
Foto: Fonet, Privatna arhiva

još jedno u nizu

VUČIĆ JE OBEĆAO da će radnici ambasade u Libiji biti pušteni za 48 sati. Oni su posle toga ubijeni. ZAŠTO?

Službenici su oteti u trenutku dok su bili na putu ka Tunisu

Objavljeno:

Sećate li se dvoje službenika ambasade Srbije u Libiji Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su oteti u novembru 2015. godine u libijskom gradu Sabratu?

Kada su oteti, tadašnji premijer, sadašnji predsednik Aleksandar Vučić rekao je da očekuje pozitivan ishod u vezi njihove otmice u narednih 48 sati.

Ali, oni su nažalost posle toga ubijeni.

"UBICA JELENE MARJANOVIĆ BIĆE UHAPŠEN U NAREDNIH 48 SATI": Zašto je Vučić ovo LAŽNO OBEĆANJE dao baš pred izbore?

PENZIJE NIKO NE SME DA DIRA, JA TO GARANTUJEM: Sećate li se kad je ovo Vučić obećao, a sećate li se šta se onda desilo?

Službenici su oteti u trenutku dok su bili na putu ka Tunisu i nalazili su se u službenom vozilu ambasade. Na kolonu vozila u kojima su se oni nalazili otvorena je vatra.

foto: Dragan Kadić

Tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je 8. novembra da je razgovarao sa libijskim zvaničnicima zbog otmice službenika srpske ambasade.

On je za RTS rekao da se u narednih 48 sati očekuje pozitivan rasplet događaja. Međutim, u februaru 2016. godine, oni su poginuli u američkim vazdušnom napadu na baze Islamske države u libijskom gradu Sabrata.

foto: privatna arhiva

Posle toga tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je saučešće porodicama stradalih Srba, ističući da je to težak dan za našu zemlju.

A, o obećanju da će u narednih 48 sati biti pozitivan ishod u vezi sa njihovom otmicom nije više rekao ni reči. Sramota!

Ali, to je samo jedno u nizu obećanja koje je on dao u javnosti, a koje nije ispunio. Međutim, ovde se radilo o ljudskim životima dvoje ljudi zaposlenih u srpskoj ambasadi u Libiji, iza kojih nije stao ni ministar spoljnih poslova, ni premijer, a ni predsednik Srbije.

foto: Dragan Kadić

Da podsetimo, ove godine u maju mesecu ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica poginuo je u saobraćajnoj nesreći u Tunisu. Inače, on je poginuo na istoj deonici na kojoj su pre godinu i po dana oteti njegovi saradnici Slađana Stanković i Jovica Stepić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.