DVERI PODRŽAVAJU PROTESTE MALINARA U ARILJU I MAČVI: Režim je taj koji vrši atak i nasilje nad narodom!
Foto: Fonet

oštro

DVERI PODRŽAVAJU PROTESTE MALINARA U ARILJU I MAČVI: Režim je taj koji vrši atak i nasilje nad narodom!

Dveri su mišljenja da lobirajući kod inostranih kupaca nisku izvoznu cenu, vlast u Srbiji ponovo pokazuje da im je interes stranaca na prvom mestu

Objavljeno:

Dveri podržvaju proteste poljoprivrednih proizvođača, malinara iz Arilja, Mačve i ostalih krajeva, ne samo zbog veoma niskih otkupnih cena, zbog kojih naši proizvođači propadaju, već zato što je njihov bunt simbol stanja u kojem se nalazi svaki običan čovek, građanin Srbije. Lobirajući kod inostranih kupaca nisku izvoznu cenu, vlast u Srbiji ponovo pokazuje da im je interes stranaca na prvom mestu, a život i egzistencija građana Srbije na poslednjem.

Niska otkupna cena poljoprivrednih proizvoda, u prvom redu maline, nije još uvek atak na poljoprivrednog proizvođača. Naime, radi se o urušavanju slobodnog tržišta, što je mnogo gore, jer predstavlja sistemski projekat urušavanja domaće proizvodnje. Poznato je da postoje "veliki hladnjačari" koji nisu pod kontrolom "velikog ili malog brata" i oni su monopolistima najveća konkurencija. Kontrolišući i lobirajući kod inostranih kupaca nisku izvoznu cenu i nasuprot tome vršeći pritisak na domaće hladnjačare da plate cenu od 200 dinara, ovaj režim se na već oproban način obračunava sa domaćim izvoznicima i pravi prostor za neke nove, njima poznate kupce.

foto: Promo

Duboko verujemo da policija koja je poslata na proteste da bude branik između naroda i diktatorske vlasti, neće ispoljiti silu, jer su i oni i poniženi i obezvređeni i kao ljudi i kao policajci. Režim je taj koji vrši atak i nasilje nad narodom i zloupotrebljava i policiju i narod zbog stranih interesa, koji i jesu garant njihovog opstanka na vlasti. Neko mora popustiti, država ili narod. Za razliku od vlasti, Dveri se zalažu za razvoj domaće privrede i poljoprivrede i stavljanje naših domaćih interesa na prvo mesto. Zato predlažemo da država popusti i subvencioše razliku u ceni, koju su sami izazvali, jer je to možda jedini način da se bar u ovom trenutku zadrži mir. Protesti, otkazi obolelima od karcinoma, urušavanje domaće privrede i poljoprivrede, samo su početak vladavine novog autokrate i prava slika svega onoga što nas tek čeka, ako zajedničkim snagama opozicije i naroda ne nateramo ovaj diktatorski režim da siđe sa vlasti.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.