Vučić obilazi industriju Kazahstana, na poklon ovoj zemlji MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE!
Foto: Beta

u poseti

Vučić obilazi industriju Kazahstana, na poklon ovoj zemlji MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je jutros dvodnevnu posetu Kazahstanu obilaskom namenske industrije

Objavljeno:

Vučić, koji boravi u Astani povodom svečang otvaranja "Ekspa 2017", je obišao kompanije "Kazahstan Aselsan inženjering" i "Kazahstan Paramaunt inženjering", kompaniju koja je najveće je preduzeće u centralnoj Aziji po izradi savremenih oklopnih vozila točkaša. Paramaunt proizvodi oklopna vozila BKM "Arlan" sa pogonom 4x4, BKM "Nomad" 4x4 i BTR "Baris" sa pogonom 6x6, kao i 8x8. Pogon je opremljen najsavremenijom tehnologijom koja omogućava izradu oklopnih vozila sa ojačanom protivminskom zaštitom, prostire se na 13.500 kvadratnih metara, a kapacitet je 120 vozila godišnje. U kompaniji "Kazahstan Aselsan inženjering" predsednik se informisao o vojnoj optici.

VUČIĆ OTVORIO TESLINU ULICU: Kazahstan je prijatelj Srbije!

To preduzeće, koje je od decembra prošle godine pod upravom Ministarstva odbrane i aerokosmičke industrije Kazahstana i jedinstvena je po tome što ima status naionalne kompanije, proizvodi vojnu optiku. Tokom poslepodneva predsednik Srbije sastaće se sa premijerom Kazahstana Bakitzanom Sagintajevom, kao i predsednikom Senata parlamenta Kazahstana Kasimom-Žomartom Kemelulijem Tokajevom. Nakon toga Vučić će, kao specijalni gost kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbajeva, učestvovati na otvaranju međunarodne specijalizovane izložbe "Astana Ekspo - 2017". Na otvaranju „Ekspa" prisustvovaće veliki broj svetskih lidera, između ostalih ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping.

MIROSLAVLjEVO JEVANĐELjE ZA NACIONALNU BIBLIOTEKU KAZAHSTANA Predsednik Srbije poklonio je danas Biblioteci prvog predsednika Kazahstana - Elbasi, u Astani, kopiju Miroslavljevog jevanđelja.

Kazahstan slavi Srbina: Dominacija bivšeg igrača Zvezde u dresu Astane! (VIDEO)

Vučić je nacionalnu biblioteku Kazahstana obišao u nastavku posete toj zemlji, gde boravi kao specijalni gost kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbajeva, na otvaranju međunarodne specijalizovane izložbe "Astana Ekspo - 2017".

(Espreso.co.rs/ Večernje novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.