BIĆE KAKO VUČIĆ KAŽE: Vrh stranke odlučuje o novom premijeru, ali svi će se složiti s njegovim izborom! (UŽIVO) (FOTO)
Foto: Dado Đilas

ko li će biti?

BIĆE KAKO VUČIĆ KAŽE: Vrh stranke odlučuje o novom premijeru, ali svi će se složiti s njegovim izborom! (UŽIVO) (FOTO)

U prostorijama SNS - a su brojne novinarske ekipe koje očekuju Vučićevo obraćanje

Objavljeno: 18:52h

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) jednoglasno je odlučilo danas na sednici da predsednik Srbije i lider te partije Aleksandar Vučić bude taj koji će predložiti mandatara za sastav Vlade Srbije.

"Vučić će u zakonskom roku izaći sa konkretnim imenom koje će biti njegov predlog za mandatara Vlade Republike Srbije. Možemo da očekujemo sednicu Skupštine Srbije o tome pre njegove inauguracije", rekla je članica Predsedništva SNS Maja Gojković posle sednice.

Ona je istakla da će svi poslanici SNS glasati za njegov predlog mandatara za sastav Vlade Srbije, navodeći da će zemlja u junu dobiti novog premijera.

"Vučić je kao predsednik Vlade ostavio Srbiju stabilnom u političkom i finansijskom smislu. Takva politika nam i treba u budućnosti", rekla je Maja Gojković.

Maja Gojković je rekla da su skoro svi članovi predseništva SNS učestovala u diskusiji o tome ko bi bio najbolji premijer.

"Srbiji je u ovom momentu važno da bude stabilna zemlja i da nastavimo sa politikom povećanja BDP-a i smanjenja javnog duga", rekla je Maja Gojković, koja je i predsednica Skupštine Srbije.

Ona je rekla da SNS želi da nastavi saradnju sa svim strankama koje su sa njima izašle na izbore, a posebno žele da prodube odnose sa Socijalističkom partijom Srbije. Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke završena danas nešto posle 17 časova.

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke na kojoj bi vrh te stranke trebalo da razmatra izbor novog premijera, počela je nešto posle 16 časova u centrali SNS - a na Novom Beogradu.

Sednica kojom predsedava predsednik Srbije i lider SNS - a Aleksandar Vučić održava se iza zatvorenih vrata.

foto: VLADIMIR ŠPORČIĆ

Vučić je, posle prvog dana konsultacija sa strankama i izbornim listama, rekao da je najviše bio iznenađen onim što su na konsultacijama izneli predstavnici SNS koji su izričito izneli stav da su kao partija zaslužili mesto premijera.

"Sa njima se nisam dogovarao, izneli su sve ono što misle i ljudi su veoma oštro izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije", rekao je Vučić.

U prostorijama SNS - a su brojne novinarske ekipe koje očekuju obraćanje funkcionera te stranke po završetku sednice.

foto: VLADIMIR ŠPORČIĆ

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.