Brnabić: Razmislila bih o premijerskoj funkciji!
Foto: Beta / Aleksandar Stojanović

vaga: da li ili ne?

Brnabić: Razmislila bih o premijerskoj funkciji!

- O tome sam saznala iz medija a ne od Vučića - rekla je ona

Objavljeno:

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je da sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem nije razgovarala o preuzimanju premijerske funkcije, ali i da bi u slučaju da dobije takvu ponudu, razmislila o njoj.

Ana Brnabić je za Radio-televiziju Vojvodine (RTV) kazala da "nije u redu" da tokom konsultacija o formiranju nove Vlade Srbije komentariše medijske spekulacije po kojima će ona preuzeti premijersku funkciju.

- O tome sam saznala iz medija a ne od Vučića.

foto: Dado Đilas

- Razmislila bih o toj ponudi, ali u ovom trenutku ne razmišljam jer ima puno stvari koje treba uraditi a do kojih mi je jako stalo. Trudim se da sve što se dešava ne utiče na mene i da ostanem predana tome da završim započeto u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave - kazala je Ana Brnabić.

Komentarišući izjavu potpredsednice vlade Zorane Mihajlović da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebao da izabere novog premijera bez "specijalnih konsultacija", ona je ocenila da su konsultacije potrebne i da su sve stranke trebale da se odazovu na njih.

foto: Zorana Jevtić

Ona je dodala i da SNS kao najveća stranka ima pravo na stav po kome novi premijer mora biti iz njenih redova.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave takođe je ocenila i da je izjava predsednika Jedinstvene Srbije (JS), članice vladajuće koalicije, Dragana Markovića Palme da novi premijer mora da bude "domaćin i da ima decu", "neodgovorna, neodmerena i diskriminišuća".

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine (RTV), ona je kazala da ta izjava lidera JS "sublimira" većinu stvari protiv kojih se ona bori kao članica Vlade Srbije.

"Mislim da je ta izjava neodmerena, neodgovorna, bez ikakve sumnje diskriminatorska i da ne diskriminiše mene ili LGBT populaciju, već sve gradjane Srbije koji svojom voljom ili iz drugih razloga nemaju ili ne mogu da imaju decu", kazala je Ana Brnabić.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.