PRVA U KABINETU: Ketrin Ešton DRUGA U SRBIJI, POSTAJE Vučićeva savetnica?
Foto: Dado Đilas

VISOKA PREDSTAVNICA EU

PRVA U KABINETU: Ketrin Ešton DRUGA U SRBIJI, POSTAJE Vučićeva savetnica?

- Ketrin Eštomn poštujem, mnogo toga sam od nje naučio. Nismo pričali o savetničkom anagažovanju - rekao je Vučić

Objavljeno: 21:05h

Bivša visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton mogla bi uskoro da postane savetnik predsednika Srbije Aleksandar Vučića - saznaje "Sputnjik".

Prema informacijama, to je i bio jedan od glavnih razloga njene iznenadne današnje posete šefu države, svega pet dana pošto je položio zakletvu i zvanično ušao u zgradu Predsedništva.

foto: Dado Đilas

Nakon susreta na Andrićevom vencu oko 15 časova, nekadašnja šefica evropske diplomatije nije se obraćala medijima. Baronesa Ešton je britanska političarka koja je 2009. godine na Samitu 27 zemalja Evropske unije u Briselu izabrana na funkciju visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost.

Pod njenom "palicom" zvanično je započeo i politički dijalog o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine. Tokom njenog mandata Srbija je postala kandidat za punopravno članstvo u EU.

- Ketrin Eštomn poštujem, mnogo toga sam od nje naučio. Nismo pričali o savetničkom anagažovanju, ali smo razgovarali o različitim temama - kazao je Vučić za Radio-televiziju Srbije.

Sputnjik je preno da bi Eštonova mogla uskoro da postane savetnica predsednika Srbije. Eštonova je danas razgovarala sa Vučićem, ali se nije obraćala medijima.

Ona je od 2009. do 2014. bila visoka predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost i tokom njenog mandata je Srbija postala kandidat za članstvo u EU.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.