U SRBIJI SE GLASA BEZ SPREJA I UV LAMPI: Alarmantno obaveštenje iz Koteža! (FOTO)
Foto: Facebook / KOTEŽ Protiv Diktature

demokratijo, demokratijo!

U SRBIJI SE GLASA BEZ SPREJA I UV LAMPI: Alarmantno obaveštenje iz Koteža! (FOTO)

Grupa građana "Kotež protiv diktature" je saopštila da su postojale neregularnosti na izborima za Skupštinu mesne zajednice "Kotež" u Pančevu

Objavljeno:

Naime, iz GG "Kotež protiv dikature'' naveli su da je "SNS je kao i ranije, nezakonito koristila sve resurse koje ima kao vladajuća grupacija u Pančevu. Od mobilisanja stranački zaposlenih parazita da u radno vreme idu od vrata do vrata i vrše pritisak na građane da glasaju za kandidate SNS, do novih obećanja za zaposlenje. Ni to im nije dovoljno da bi imali većinu, pa su nesposobni i bahati izvršili mnoštvo nepravilnosti na sam dan glasanja. Između ostalog, pošto imaju potpunu kontrolu nad Izbornom komisijom, odlučili su da dodatno prekrše zakon i smišljeno organizovali glasanje bez ličnih dokumenata, a na biračkim mestima ne koriste sprej i UV lampe, mada je zakon izričito jasan i obavezuje upotrebu istih".

Prenosimo vam u celosti saopštenje GG "Kotež protiv diktature":

Obaveštavamo vas da je kontinuirano od 7 ujutru grubo prekršen Član 21 Odluke o Mesnim zajednicama grada Pančeva (Službeni list br. 36, od 26. decembra 2011.) i Pravilo o radu biračkih odbora Republičke izborne komisije od 8. marta 2016. Godine, jer nije bilo ispoštovano korišćenje spreja za obeležavanje glasača i UV lampe za kontrolu glasanja, kojih nije bilo ni na jednom od šest biračkih mesta (35,36,37,38,39 i 40).

Takođe, na biračkim mestima nije istaknut spisak kandidata za Skupštinu Mesne zajednice „Kotež“ za koje se glasa.

foto: promo

Pojedini glasači su izjavili da im nije tražena legitimacija - obaveštava javnost Grupa građana „Kotež protiv diktature“, kao jedan od učesnika na danas održanim izborima za Skupštinu Mesne zajednice „Kotež“ u Pančevu. Zbog svega navedenog Grupa građana „Kotež protiv diktature“ smatra da je ugrožena kako regularnost izbora tako i biračko pravo građana.

S tim u vezi već je podneto nekoliko prigovora. U narednim danima biće podneto još desetak, s obzirom da se građani sami javljaju i voljni su da svojim potpisom garantuju verodostojnost prigovora koje dostaljamo Izbornoj komisiji.

Svi zajedno u borbi protiv dikature. Grupa građana "Kotež protiv diktature".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.