OTVORENO PISMO ARBANE DŽARE: Srbija ne može da ućutka glas žrtava rata koje traže pravdu!
Foto: prtsc/youtube

reakcija na prekinute tribine

OTVORENO PISMO ARBANE DŽARE: Srbija ne može da ućutka glas žrtava rata koje traže pravdu!

Džara je rekla da današnja politika Beograda pokazuje da se razmišljanje nije promenile od onog tokom Miloševićevog režima

Objavljeno: 11:14h

Nekadašnja glavna i odgovorna urednica vodećeg lista na Kosovu "Zerija", koja se nedavno pridružila Demokratskoj partiji Kosova (PDK) Arbana Džara, napisala je otvoreno pismo Međunarodnoj zajednici i Srbiji povodom najnovijih događaja.

Pismo vam prenosimo u celosti:

"Srbija može da spreči bivšu predsednicu Kosova, Atifete Jahjagu i ostale da govore iz Beograda o zločinima počinjenim na Kosovu, ali ne može da ućutka glas žrtava rata koje traže pravdu. Današnja politika Beograda pokazuje da se razmišljanje nije promenile od onog tokom Miloševićevog režima, samo je danas prisutan strah od međunarodne izolacije.

Članovi Alternative objasnili ZA ESPRESO: Nećemo dozvoliti priznanje Kosova usred Beograda, zato smo protiv albanskog festivala! (FOTO)

KOSOVO JE SRCE SRBIJE! "Novinar" uleteo na festival albanske kulture u Beogradu, psovao i vređao sve odreda! (FOTO) (VIDEO)

A ta međunarodna zajednica nastavlja sa izolacijom Kosova, iako smo žrtve, a agresoru je otvorila vrata pregovora za učlanjenje u EU. Zvaničnici na Kosovu treba da reaguju u Briselu zbog nejednakog tretiranja sa ostalim državama Balkana. Zbog čega se tolika moć daje Vučiću, samo zato što vam preti Rusijom?! Mi nemamo Rusiju kao Beograd, pa da postavljamo uslove Evropi. Mi ni ne treba da postavljamo uslove Evropi. Nas je 10 miliona Albanaca. Živimo u dve i po države. Imamo tri miliona naše braće koji žive u Evropi. Koji su uzorni građani Evrope, i koji tamo plaćaju porez.

Arbana Džara, aktivistkinja PDK, bivša glavna urednica Zeri - ja 3. 6. 2017. Priština"

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.