ZAKAZALI AUKCIJU U ŠPANIJI: Zaustavljena prodaja listova ukradenih iz Titove spomen knjige! (FOTO)
Foto: Espreso

DALEKO SU DOGURALI!

ZAKAZALI AUKCIJU U ŠPANIJI: Zaustavljena prodaja listova ukradenih iz Titove spomen knjige! (FOTO)

Potvrđujući odluku o povlačenju spornih lotova sa aukcije direktor IAAE Francisko Pinero rekao je da je na adresu te aukcijske kuće stigao zvanični dopis Muzeja Jugoslavije sa zahtevom da se prodaja stopira do okončanja istrage

Objavljeno:

Medijska mreža Antidot obavestila je javnost da se stranice ukradene iz Titove Knjige sećanja neće naći na aukciji koja je bila zakazana za 3. jun u Malagi (Španija)!

Posle teksta objavljenog 25. maja na sajtu www.anti.media i velikog broja dopisa koje je medijska mreža Antidot uputila državnim institucijama, domaćim i stranim medijma, iz aukcijske kuće International Autograph Auctions Europe (IAAE) potvrđeno je da je Organizacioni odbor te ustanove 1. juna 2017. doneo odluku o povlačenju spornih lotova sa aukcijske prodaje zakazane za 3. jun.

DRUŽE TITO, NAŠE ROSNO CVEĆE! Slavi se Titov rođendan, peva se "Hej Sloveni"! (FOTO)

Istovremeno, iz MUP-a Srbije Antidotu je zvanično potvrđeno da je, nakon otvaranja istrage, srpska policija preko Interpola zatražila od španskih organa stopiranje prodaje i povraćaj ukradenih artefakata Republici Srbiji kao zakonitom vlasniku.

foto: Filip Plavčić

IMA LI ON DUŠU? Direktora Jure pitali zašto je Srpkinja koja boluje od raka dobila otkaz. Njegov odgovor će vas razbesneti!

Potvrđujući odluku o povlačenju spornih lotova sa aukcije direktor IAAE Francisko Pinero rekao je da je na adresu te aukcijske kuće stigao zvanični dopis Muzeja Jugoslavije sa zahtevom da se prodaja stopira do okončanja istrage.

Akcijom koju smo vodili više od mesec dana, Antidot je demonstrirao i svoje vidjenje istraživačkog novinarstva. Bili smo prevashodno zaniteresovani da podignemo svest domaće i strane javnosti da ovakvi dogadjaji s klutrnim i istorijskim nasledjem ne bi smeli da se dogadjaju, da sprečimo prodaju onoga što pripada Srbiji, a da držvani organi preuzmu posao u utvrdjivanju krivice.

Antidot će nastaviti da prati zbivanja sve dok ukradeni listovi iz knjige sećanja ponovo ne budu u Srbiji, tamo gde im je i mesto.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.