OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!
Foto: Fonet, Dragana Udovičić, Zorana Jevtić

oštra reakcija

OPOZICIJA USTALA U ODBRANU NOVINARA: Srbija pod Vučićem ulazi u diktaturu, u kojoj se vlada batinama i strahom!

Novinarima je bilo onemogućeno da rade svoj posao

Objavljeno: 16:57h

Na jučerašnjem skupu ispred Skupštine Srbije uoči inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, simpatizeri Srpske napredne stranke napali su novinarku Espresa, koja je pokušavala da uzme izjavu od čoveka koji je došao da protestuje protiv režima. Napad na našu novinarku, koja je pored novinara Danasa, Insajdera, Radio Beograda, Vajsa napadnuta i kojoj je bilo onemogućeno da radi svoj posao, osudili su mnogi lideri opozicije.

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

Espreso traži da se pronađu i kazne oni koji su pretili našoj novinarki! (FOTO) (VIDEO)

AKO JE BILO NAPADA, IZVINJAVAM SE NOVINARIMA, ALI...! Konačno se oglasio i Vučić!

Lider Dveri Boško Obradović osudio je jučerašnje napade na novinare i rekao za "Espreso" da je odlika svakog totalitarnog režima pritisak na medije.

foto: Filip Plavčić

- Simbolika napada na novinare na dan polaganja zakletve i formalnog preuzimanja koncentracije moći u rukama jednog čoveka je jasna: svako ko želi slobodu mišljenja, izražavanja i delovanja koja je objektivna biće pod pritiskom kriminalnog režima. Nekako stičem utisak da se vraćamo u doba kada je ministar informisanja u bio Aleksandar Vučić. Najoštrije osuđujem napade i svaku vrstu pritiska na medije. Nedopustivo je da u 21.veku u Evropi neko sebi daje za pravo da guši slobodno novinarstvo, ukida Narodnu Skupštinu, zastrašuje građane neverovatnom količinom laži preko kontrolisanih medija koji su instrumenti Vučićeve stranke, a nisu u funkciji interesa države i građana Srbije - rekao je Obradović.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.