PREDSEDNIK UNS: SNS da objasni zašto je policija nemo posmatrala kako nasilnici maltretiraju novinare na zadatku!
Foto: prtsc/espreso

i vučić da se oglasi

PREDSEDNIK UNS: SNS da objasni zašto je policija nemo posmatrala kako nasilnici maltretiraju novinare na zadatku!

Predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović kaže za Espreso kako čelnici SNS-a treba da izađu u javnost s jasnim stavom da se protive bilo kakvoj vrsti nasilja

Objavljeno:

Na jučerašnjoj inauguraciji novog predsednika Aleksandra Vučića desilo je se nekoliko napada na novinare različitih redakcija, uključujući i napad na reporterku Espresa.

Našu novinarku juče su napale neimenovane osobe, očigledno pristalice SNS, dok je uzimala izjavu od čoveka koji je došao na skup naprednjaka, ali nije bio za Vučića.

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Živimo u privatnoj državi Aleksandra Vučića gde je SNS glavna pretorijanska garda!

Predsednik UNS Vladimir Radomirović kaže za Espreso kako čelnici SNS treba da izađu u javnost s jasnim stavom da se protive bilo kakvoj vrsti nasilja.

- Organizatori skupa su bili zaduženi za bezbednost i oni treba javno da osude ove napade na novinare. U pitanju su novinari različitih redakcija koji su uglavnom kritički nastrojeni prema novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću. Pored toga, SNS treba da izađe u javnost i zauzme jasan stav po ovom pitanju - konkretan je Radomirović.

KAKO VAS BRE NIJE SRAMOTA?! Đukanović i Rističević tvrde da svi koji su došli na skup SNS, a nisu za naprednjake, zaslužuju batine???

On dodaje kako postoje navodi novinara da su to radili policajci u civilu i da su policajci koji su obezbeđivali skup izbegavali da legitimišu lica koja su pretila novinarima.

Kako kaže, te slučajeve treba ispitati.

(J. J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.