RUSI O NOVOM PREDSEDNIKU: Srbi žele Rusiju, ali Vučić radi u interesu Zapada!
Foto: Beta

zanimljivo

RUSI O NOVOM PREDSEDNIKU: Srbi žele Rusiju, ali Vučić radi u interesu Zapada!

Ruska agencija podseća da se srela u Briselu s premijerima šest balkanskih zemalja, gde je bilo "glavno" to što je posadila za isti isto Vučića i kosovskog premijera Isu Mustafu

Objavljeno: 31.05.2017. 12:51h

Zvanični Beograd, čije je lice poslednjih dana isključivo Aleksandar Vučić, poslednjih godina stavlja se u orbitu interesa Zapada, odnosno EU i NATO, ocenjuje ruska novinska agencija RIA Novosti u komentaru uoči Vučićevog stupanja na dužnost predsednika Srbije u utorak.

"Narod teži Rusiji, ali vlasti Srbije idu u drugom pravcu"


VUČIĆ POLOŽIO ZAKLETVU: Ovo je za mene SVETA DUŽNOST! Srbiju volim iznad svega, biću HRABAR PREDSEDNIK! (VIDEO)

Agencija piše da EU i NATO planski rade na uvlačenju svih zapadnoevopskih zemalja, te da se "prvenstveno radi" o Srbiji "čiji narod teži Rusiji", ali da "vlasti Srbije plove drugim brodom i u drugom pravcu".

Agencija podseća da se srela u Briselu s premijerima šest balkanskih zemalja, gde je bilo "glavno" to što je posadila za isti isto Vučića i kosovskog premijera Isu Mustafu.


RUŽNE REČI, PA FIZIČKI SUKOB NA TERAZIJAMA! Vučićeve pristalice i protivnici izazvali haos, tu se zatekao i Zoran Živković!

"Za EU to je novi proboj na planu dobijanja međunarodnog priznanja nezavisnosti Kosova i otimanje od Srbije koja ga, kao i ranije, smatra svojom neodvojivom teritorijom", navodi RIA.

U komentaru se navodi da je priznanje nezavisnosti Kosova "glavni uslov za ulazak Srbije u EU", a da je Vučić više puta govorio da ne vidi drugi put za Srbiju, osim puta u EU.

foto: Fonet

RIA navodi da su u "svesti Srba" NATO i EU praktično identični, i da "nisu baš shvatljivi statistički podaci 79,4 odsto protiv NATO i 47,7 za EU", te da srpski euroskeptici smatraju da su podaci o odnosu Srba veoma ulepšani.

"To mišljenje treba imati u vidu u kontekstu brojnih optužbi na Vučićev račun da pod svojom kontrolom drži medije i da manipuliše javnim mnjenjem", navodi se u komentaru.

Vučić spreman da žrtvuje Kosovo?

Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media