DOSTA JE BILO: SNS na Vračaru zabranio opozicionu tribinu!
Foto: prtsc/facebook

cenzura?

DOSTA JE BILO: SNS na Vračaru zabranio opozicionu tribinu!

Kako navode, tribina je trebalo da bude održana u četvrtak, 1. juna u toj beogradskoj opštini

Objavljeno: 29.05.2017. 13:44h

Opštinski odbor Vračar pokreta "Dosta je bilo" saopštio je da je Srpska napredna stranka zabranila održavanje tribine "U potrazi za demokratijom".

Kako navode, tribina je trebalo da bude održana u četvrtak, 1. juna u toj beogradskoj opštini.

Kako se dodaje, tribina na kojoj je najavljeno da će govoriti potpredsednik DJB Dušan Pavlović, poslanik Đorđe Vukadinović i predsednik Levice Srbije Borko Stefanović, zabranjena je tri dana uoči održavanja, a odluku je organizatorima usmeno saopštio generalni sekretar kabineta predsednika opštine Vračar.

"Organizatori su najavili tribinu 17. maja i pismeno od opštinskih vlasti zatražili da se zakaže sala za četvrtak, 1. jun u 19 sati. Nisu dobili pisani odgovor iz opštine, pa su urgirali i raspitivali se na sednici Skupštine Vračara 22. maja. Sekretarica koja vodi svesku sa zakazivanjem termina im je potvrdila da je sala slobodna 1. juna i pred odbornicima Dosta je bilo upisala termin u svesku", navedeno je u saopštenju.

foto: Fonet


Dodaje se i da je generalni sekretar kabineta predsednika opštine potvrdio da tribina može da se održi u zakazano vreme.

"Čim je tribina javno oglašena na društvenim mrežama i stanovnicima Vračara podeljen poziv na tribinu, organizatorima je stigla zabrana. Opštinske vlasti nisu čak navele ni šta je razlog iznenadne 'zauzetosti' opštinske sale", naveo je DJB.

Organizatori tribine "U potrazi za demokratijom" naveli su da zabranjivanje tribine predstavlja "otvoreno gušenje opozicionog delovanja i zabrana slobode govora".

"Nakon što je SNS nezakonito i na silu, kupovinom poslanika sa opozicione liste došao na vlast u opštini Vračar, organizovanje opozicionih tribina se onemogućava bahatim i izmišljenim procedurama. Organizatori tribine će naknadno obavestiti građane o rešenjima za održavanje zakazane tribine", navedeno je u saopštenju Opštinskog odbor Vračar pokreta "Dosta je bilo".

(Espreso.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media