Vučić nam povećava plate: Kako je bilo, dobro je! Do kraja godine prosečna plata u Srbiji biće "veća nego ikad"!
Foto: Beta

ide sve bolje

Vučić nam povećava plate: Kako je bilo, dobro je! Do kraja godine prosečna plata u Srbiji biće "veća nego ikad"!

Odgovarajući na pitanja novinara koliko će brzo biti zaposleno 500 inženjera, koliko je planirano da radi za početak u tom centru, Vučić je rekao: “što brže”

Objavljeno:

Svi će u javnom sektoru imati veće plate nego ikad, ali meni je drago da će plate u privatnom sektoru da pristižu te u javnom, što nam i jeste cilj, jer će u protivnom svi da beže u javni sektor, rekao je danas premijer Aleksandar Vučić, na konferenciji za novinare nakon susreta s predstavnicima nemačke firme Kontinental, koja planira da uskoro otvori istraživacko-razvojni centar u Novom Sadu.

Odgovarajući na pitanja novinara koliko će brzo biti zaposleno 500 inženjera, koliko je planirano da radi za početak u tom centru, Vučić je rekao: “što brže”, te dodao da bi posao moglo da dobije vrlo brzo i dve hiljade strucnjaka, ali da ih mi toliko nemamo.

Vučić posle sastanka sa predstavnicima Kontinentala: 500 radnih mesta, ovo je najbolja investicija do sada, rekao mi je "naš Švaba"!

U tom je smislu pomenuo pozitivna kretanja finansija, navodeći da ćemo u prvoj polovini godine umesto 700 miliona evra deficita imati plus, što će možda imati još samo tri ili četiri zemlje EU.

Upitan kada će u Srbiji prosečna plata dostići 500 evra, Vučić je rekao da bi do kraja ove godine ona mogla da dođe do 440, 445 evra, da je sada 404, te da će do kraja 2017. prosečna plata biti 20 odsto veća nego kad je on preuzeo mandat.

– Kako je bilo, dobro je i ići će sve bolje – zaključio je.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.