ZUKORLIĆ APELUJE NA SKUPŠTINU: Obezbedite prostor za molitvu!
Foto: Filip Plavčić

proslava ramazana

ZUKORLIĆ APELUJE NA SKUPŠTINU: Obezbedite prostor za molitvu!

Zukorlić je osudio rušenje džamije u izgradnji u Zemun Polju, jer nije imala građevinsku dozvolu, i pozvao najviše predstavnike države da hitno počnu da rešavaju probleme u vezi sa Islamskom zajednicom

Objavljeno:

Predsednik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je da očekuje da u Skupštini Srbije bude obezbeđen prostor za obavljenje verskog obreda tokom Ramazana, a najavio je i da će organizovati iftar za kolege poslanike.

Zukorlić, koji je bivši muftija, a sada poslanik u parlamentu, rekao je za beogradski Alo i da je zahtev o tome već upućen nadležnima u Skupštini Srbije, ali da za sada nije dobijen odgovor.

DŽENI SEDOV: Mladi Izraelci su otkrili Beograd i obožavaju ga, uvedeni su novi letovi i svi su stalno puni! (VIDEO)

- Iako smo uputili zvaničan zahtev da nam se omogući adekvatna prostor u Skupštini za obavljanje verskog obreda, što je ustavna i zakonska obaveza svakog državnog organa, uključujući i parlament, to još nije rešeno, tako da ćemo otežano provoditi Ramazan - rekao je Zukorlić.

On je rekao i da očekuje od predsednice parlamenta Maje Gojković i Generalnog sekretarijata da ubrzaju rešavanje tog pitanja kako bi, kako je naveo, "mi vernici muslimani tokom ramazana mogli nesmetano da radimo u Skupštini".

Zukorlić je osudio rušenje džamije u izgradnji u Zemun Polju, jer nije imala građevinsku dozvolu, i pozvao najviše predstavnike države da hitno počnu da rešavaju probleme u vezi sa Islamskom zajednicom.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.