I TO SE DESILO! SPO smenjuje Vuka Draškovića?!
Foto: Filip Plavčić

potresi u vrhu

I TO SE DESILO! SPO smenjuje Vuka Draškovića?!

Raspoloženje u vrhu SPO i u lokalnim odborima je takvo da ovaj zahtev neće proći, prenose Novosti

Objavljeno:

Funkcioner SPO Žika Gojković najverovatnije će na sednici Predsedništva stranke u subotu zatražiti smenu lidera Vuka Draškovića, saznaju "Novosti". Raspoloženje u vrhu SPO i u lokalnim odborima je takvo da ovaj zahtev neće proći, prenose Novosti. Priča o razdoru u SPO pokrenuta je posle statusa koji je na fejsbuk-stranici objavio član Predsedništva ove stranke i lider Gradskog odbora u Kragujevcu Milan Urošević. On je optužio Gojkovića i Mirka Čikiriza da obilaze odbore SPO po Srbiji tvrdeći da se stranka mora menjati i približiti vladajućoj SNS. DRAMA U ZEMUN POLJU, STOTINE MUSLIMANA BRANE MOLITVENI DOM: Najavljeno rušenje objekta Islamske zajednice, policija blokirala ulicu Prema Uroševićevim tvrdnjama, "dvojac" se poziva na, kako kaže, lažnu podršku SNS za te zahteve. Urošević je odmah sazvao i sednicu Gradskog odbora na kojoj je Čikiriz, koji je njegov član, isključen iz stranke. Najavio je i da će tražiti da Predsedništvo istu meru preduzme i protiv Gojkovića.

Reagujući na ovaj sukob koji je isplivao u javnost, Drašković je zakazao posebnu sednicu Predsedništva na kojoj će se raspravljati o tome.

Izvor "Novosti" tvrdi da su Gojković i Čikiriz odlučili da otkažu poslušnost Draškoviću koji vodi stranku od osnivanja, punih 27 godina, i da su nameravali da traže njegovu smenu. Njihov stav je, prema našim informacijama, da Drašković treba da napusti čelo SPO, kao i da bi stranka trebalo da napravi značajne programske zaokrete. Pre svega da se odrekne pozitivnog stava prema članstvu Srbije u NATO, ali i da se dodatno približi sns. (Espreso.co.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.