VUČIĆ JE AGRESIVAN: Teške optužbe hrvatskog poslanika na račun srpskog premijera

uplašio ga nastup

VUČIĆ JE AGRESIVAN: Teške optužbe hrvatskog poslanika na račun srpskog premijera

Njegov je nastup bio kombinacija samohvale za ono što radi Srbija i kritike državama Evropske unije, Grčkoj i Hrvatskoj pre svega, izjavio je Tonino Picula
Objavljeno: 17:18h

Hrvatska optužuje srpskog premijera da je iskoristio sastanak sa evropskim zvaničnicima da kritikuje Hrvatsku. Kako piše Jutarnji list, sukob između Hrvatske i Srbije oko blokade granice na Bajakovu poslužio je predsedniku Vlade Srbije da unapred najavljeni sastanak s parlamentarcima EU u Beogradu iskoristi kao priliku za žestoke napade na Hrvatsku.

(Foto: Tonino Picula, Evropski parlament) Ovo je Jutarnjem listu potvrdio i hrvatski zastupnik u Evropskom parlamentu Tonino Picula. - Morao sam reagovati, pristojno nakon što mi je supredsedavajući Elmar Brock dao reč, jer je bilo neprihvatljivo tako govoriti na tom političkom nivou. Premijer Vučić je jednim vrlo agresivnim rečnikom govorio zastupnicima o problemima s Hrvatskom, iako je trebalo da druge teme budu na dnevnom redu. Njegov je nastup bio kombinacija samohvale za ono što radi Srbija i kritike državama Evropske unije, Grčkoj i Hrvatskoj pre svega. Vučić je u jednom trenutku rekao kako je to postupanje Hrvatske 'blizu fašizmu' govoreći da se iz autobusa skidaju ljudi samo zato što imaju srpski pasoš. Nakon toga je rekao da i ovde sjede predstavnici takve politike koji ćute - opisao je Vučićev nastup Picula. (Espreso.co.rs / Izvor:Jutarnji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.